Na Faletovšu kolesarski poligon

Objavljeno: 10. januarja 2020 ob 15:58 / posodobljeno: 10. januarja 2020 ob 16:22

Avtor: spletno uredništvo

Idrija bo na območju Faletovša dobila prvi poligon za skoke in vadbo gorsko kolesarskih veščin. Ob soglasju lastnikov zemljišča bodo poligon uredili gorski kolesarji iz Društva Zakonctedna.

9.-foto-miha-tratnik-bajc-rider-jakob-kl

Jakob Klemenčič in Jernej Kavčič / foto: Miha Tratnik Bajc

Društvo Zakonctedna skozi organizirane športne aktivnosti na prostem, športne in družabne dogodke ter izobraževanja in tečaje združuje aktivne posameznike iz Idrije in okolice, ki svoj prosti čas radi preživljajo v naravi.

Idrija bo na območju Faletovša dobila prvi poligon za skoke in vadbo gorsko kolesarskih veščin. Ob soglasju lastnikov zemljišča bodo poligon uredili gorski kolesarji iz Društva Zakonctedna.
Eno najprimernejših lokacij za ureditev poligona so našli na območju Faletovša nad idrijsko Zaspano grapo, kjer je nekdaj stala manjša kmetija. Podjetje Kolektor Koling d.o.o., ki je lastnik zemljišča, je društvu dovolil, da si tam začasno uredi funkcionalen in za občane koristen prostor.

Aktivni člani društva ga bodo prostovoljno uredili v kolesarski poligon, pri delih pa bodo prostovoljno sodelovali tudi zunanji izvajalci, izkušeni na področju tovrstnih del.
Kolesarski poligon oziroma park bo namenjen vsem občankam in občanom ter ostalim obiskovalcem, ki jih veselijo kolesarjenje in drugi športi v naravi.  Kolesarske linije bodo prilagojene za kolesarje z različnim predznanjem in bodo primerne tako za začetnike in otroke kot tudi za naprednejše in izkušene kolesarje, ki si želijo več kolesarskih užitkov in adrenalina. Pripravljalna dela ureditve kolesarskega poligona se bodo predvidoma pričela v soboto, 11. januarja. Celotna ureditev, ki naj bi bila končana do poletja, bo obsegala odstranitev grmovja in zemeljska dela z uporabo lažje gradbene mehanizacije in motornih žag. 
Miha Tratnik Bajc, predsednik društva, je povedal: »V novo leto stopamo smelo. Z novimi dogodki, obsežnejšimi projekti in še večjo motivacijo. Vse z namenom, da odpremo poti za gorsko kolesarstvo in druge športne aktivnosti na prostem v Idriji ter izkoristimo izjemen potencial terenov, ki jih ponuja naše mesto.«

V novo leto stopamo smelo. Z novimi dogodki, obsežnejšimi projekti in še večjo motivacijo. Vse z namenom, da odpremo poti za gorsko kolesarstvo in druge športne aktivnosti na prostem v Idriji ter izkoristimo izjemen potencial terenov, ki jih ponuja naše mesto.

Miha Tratnik Bajc

predsednik Društva Zakonctedna

img_8675-e28093-kopija.jpg