Mravljice v poslopju šole v Cerknem

Objavljeno: 3. 9. 2020 ob 7:17 - posodobljeno: 3. 9. 2020 ob 7:44 | Damijan Bogataj

S prvim šolskim dnem je v Cerknem začel z delovanjem deseti oddelek vrtca. Ker pa v poslopju vrtca za ta oddelek ni bilo prostora, so ga uredili v poslopju osnove šole in s tem zagotovili otroško varstvo za vse otroke v občini.

vrtec-cerkno-3-9-2020-1.jpg

foto: OŠ Cerkno

Zgodba o desetem oddelku ima že dolgo zgodovino. Prerekanja o tem, kje in na kakšen način najracionalneje organizirati deseti oddelek, pa je lansko leto presekal ravnatelj šole, pod okrilje katere spada tudi vrtec, Mitja Dežela z zamislijo, da oddelek vrtca po zgledu iz sosednjih občin uredijo kar v šolskem poslopju. Občinski svet je prisluhnil zamisli in kot je potrdila Jožica Lapajne iz občinske uprave, v tem koledarskem letu v proračunu občine zagotovil nekaj manj kot 50.000 evrov. Ta denar je šola porabila za preureditev prostorov in gradnjo novih stranišč za najmlajše.

V tem šolskem letu je v organizirano varstvo v občini vključenih 179 otrok. Ravnatelj Mitja Dežela je ob tem za Idrijske novice povedal: »V deseti oddelek je vključenih 24 otrok in oddelek je poln. S prvim šolskim dnem so varovanci že preizkusili nove prostore, skupina pa se je poimenovala »Mravljice«. Vzgojiteljica v oddelku je Adrijana Mavri, njena pomočnica pa Irena Novak. Veseli smo bili tudi odzivov staršev, ki so po prvem dnevu pohvalili urejenost tega desetega oddelka vrtca,« je povedal ravnatelj Mitja Dežela.

Deseti oddelek so uredili v zahodnem krilu šolskega poslopja v prostorih, ki so bili nekdaj namenjeni otrokom prve triade. V času zaostrenih zdravstvenih razmer šola zagotavlja, da se skupine otrok iz vrtca in redni šolarji ne mešajo, skladno s priporočili strokovnjakov.

vrtec-cerkno-3-9-2020-2.jpg
vrtec-cerkno-3-9-2020-3.jpg
mitja%20dezela-23-7-20_edited.jpg
navednice-modre_edited.png

V deseti oddelek je vključenih 24 otrok in oddelek je poln. S prvim šolskim dnem so varovanci že preizkusili nove prostore, veseli pa smo bili tudi odzivov staršev, ki so po prvem dnevu pohvalili urejenost tega desetega oddelka vrtca.

MITJA DEŽELA

ravnatelj Osnovne šole Cerkno

vrtec-cerkno-3-9-2020-4.jpg