Moonrise Band na poti do novega singla

Objavljeno: ponedeljek, 17. 5. 2021 ob 11:48 | Avtorica besedila: Jasna Kofol

V idrijskem Studiu Rudnix že nekaj časa nastaja nova skladba štiričlanske zasedbe Moonrise Band. Med pričakovanjem izida, ki se obeta do poletja, člani zasedbe svoje občinstvo sladkajo s priredbami glasbenih uspešnic.

moonrise-17-5-2021.jpg

Novi resničnosti, ki jo je ustvarila pandemija koronavirusa, se produkcija in potrošnja medijskih vsebin hitro prilagajata, še zlasti na področju glasbenega ustvarjanja. Meseci izolacije in ozračje, nabito s čustvi, ustvarjajo idealno okolje za pisanje besedil, melodij in poslušanje glasbe, predani glasbeniki pa tako ali drugače najdejo poti do skupnega ustvarjanja. Dokaz za to je tudi glasbena zasedba Moonrise Band, ki si je ravno med pandemijo začela utirati svojo pot na slovenski glasbeni sceni.

Ni minilo dolgo, odkar so člani zasedbe opozorili nase s prvim singlom Spet sneži. Melodiki, ki so jo z njim začrtali v smeri pop-rocka, sledijo tudi v svojih sproščenih priredbah domačih in tujih glasbenih izvajalcev.

Moonrise Band je idrijska pop-rock glasbena zasedba, ki sta jo pred dobrimi petimi leti ustanovila pevka Rebeka Bogataj in kitarist Matic Sedej. S sproščenimi akustičnimi priredbami domačih in tujih izvajalcev sta sprva v duetu spremljala številne kulturne prireditve in poročne obrede, z zapeljivim zvokom saksofona Naceta Kogeja in nepogrešljivimi klaviaturami Marijana Novaka pa je kmalu sledilo prvo ustvarjanje avtorske glasbe. Talentirana, izobražena in perspektivna četverica je v Idriji nedavno ustanovila tudi zasebno Zabavno glasbeno šolo Osminka.

Njihovo interpretacijo

pesmi Levitating je v

Studiu  Rudnix s kamero posnela Vesna Žgavec, za luči sta poskrbela Matej

Zajc in Jure Primožič,

pod audio in video produkcijo pa se je

podpisal Marijan Novak.

V začetku leta so nas ogreli s priredbo priljubljene pesmi Watermelon Sugar angleškega pevca Harryja Stylesa, nedavno pa še s funky dance priredbo pesmi Levitating angleške pevke Due Lipe.

Zaradi odlične kemije, ki je v njihovih videospotih več kot očitna, in dobrih odzivov občinstva, je bila ideja o novem projektu povsem spontana. Njihovo interpretacijo pesmi Levitating je v Studiu Rudnix s kamero posnela Vesna Žgavec, za luči sta poskrbela Matej Zajc in Jure Primožič, pod audio in video produkcijo pa se je podpisal Marijan Novak.

Kaj člani zasedbe trenutno ustvarjajo v Studiu Rudnix, bo znano še pred poletjem, do takrat pa lahko sledite njihovemu glasbenemu ustvarjanju na družbenih omrežjih in na glasbenih platformah.