ŠPORT

Modra dvorana diha s košarko

Objavljeno: četrtek, 18. 11. 2021 ob 12:23 | Avtor besedila: Klemen Pavrič

Članska košarkarska ekipa je z odliko izkoristila ugoden tekmovalni razpored, ki jim je v zadnjem obdobju namenil tri zaporedne domače tekme. Idrijčani po petih odigranih krogih ostajajo neporaženi, nasprotnike pa so doslej večinoma premagovali z dvomestno razliko.

Gledalci so bili v Modri dvorani tako priča gladki zmagi nad Krvavcem (88:55), s še višjo razliko pa je domače moštvo slavilo na srečanju proti Ajdovščini (99:61). Po pričakovanjih je bil najzahtevnejši prav derbi proti vedno konkurenčni in borbeni Ilirski Bistrici. Publika je ob zadnjem sodnikovem žvižgu z aplavzom nagradila zmago z rezultatom 93:82, višja končna razlika pa je bila priigrana šele v izdihljajih obračuna, saj so nepopustljivi gostje v končnici nevarno zapretili. Ta vikend bo odigrano srečanje na Jesenicah, naslednjo soboto pa bo v Modri dvorani na sporedu preložena tekma proti Tolminu. Prvi vikend v decembru v Idrijo prihaja Cerknica, nato sledi serija gostovanj pri Jančah, Pivki ter Logatcu. Prvenstvo se bo po novoletnem premoru nadaljevalo 8. januarja 2022.

kosarka-18-11-2021-zabukovec.jpg

foto: Robert Zabukovec

kosarka-18-11-2021.jpg

Idrijčani so odigrali tudi dve tekmi v sklopu pokalnega tekmovanja Spar proti Ježici. Ljubljančani so bili dvakrat boljši in so se zasluženo uvrstili v naslednji krog.

Aktivne so bile tudi mlajše selekcije KK Hidria. Fantom U13 je med prvoligaško konkurenco v gosteh uspelo na kolena spraviti Cedevito Olimpijo zeleni, premoč pa so morali priznati Vrhniki ter Ježici A. Ekipa U15 trenutno v svoji skupini zaseda drugo mesto, predvsem po zaslugi dveh zmag nad Slovanom B. V povratni tekmi so fantje tudi v drugo visoko premagali Globus, edini poraz v dosedanjem delu tekmovanja jim je na domačem parketu zadala Cedevita Olimpija oranžni.

Fantje U19 so v prvih treh krogih premagali Cerknico, proti Krasu pa so bili polovično uspešni.

kosarka-18-11-2021-2.jpg