Mladi filmarji zmagali v Izoli

Idrija, 11. novembra 2019

uredništvo

Kratki film »Generacija Z: Ne al' ja?«, delo idrijskih osnovnošolcev pod mentorstvom učiteljev Davida Steguja in Roberta Jereba, je zmagovalec 55. srečanja najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije.

film-sola-11-11-019.jpg

V petek, 8. novembra, se je v Izoli zbralo približno sto otrok, ki so prišli z različnih koncev Slovenije, saj so se njihovi kratki filmi uvrstili v ožji izbor 21 filmov, ki so se potegovali za končno zmago filmskega srečanja v Izoli. V Izolo se je odpravila tudi številčna zasedba učenk in učencev OŠ Idrija, ki so februarja spletli filmsko zgodbo, ki sedaj že nekaj časa žanje uspehe in navdušuje gledalce ter žirije tako doma kot tudi v tujini.

Quotation-Marks.jpg

Odlično je bilo videti, da se je film dotaknil tudi otrok nižjih razredov, ki so sestavljali žirijo. To je še ena potrditev o kvalitetno opravljenem delu in vse skupaj seveda daje motivacijo tudi za prihodnje projekte. Izjemno me tudi veseli, da smo tokrat lahko razglasitev spremljali vsi skupaj in se nato lahko tudi skupaj veselili zasluženega uspeha!

David Stegu,

somentor mladih gledališčnikov

film-sola-8-11-019.jpg

Po uvodni registraciji, prevzemu malice in spominkov ter dopoldanskih delavnicah, je hitro napočil čas za kosilo. Nato pa je že sledil osrednji dogodek v nabito polni dvorani Art kina Odeon, ki je vključeval ogled vseh filmov, ki so se uvrstili na srečanje ter seveda na koncu tudi razglasitev in podelitev nagrad. Najprej so bile na vrsti srebrne plakete, ki so jim sledile zlate. Eno izmed njih so prejeli tudi idrijski osnovnošolci. Na koncu pa je bil čas za podelitev glavne nagrade, to je priznanje otroške žirije za najboljši film na letošnjem srečanju in to nagrado je prejela filmska ekipa OŠ Idrija. Seveda je ob tem nastalo veliko veselje in zadovoljstvo, na koncu pa je ostalo ravno dovolj časa še za skupinsko fotografijo ob morju, prihajajoča nevihta pa je poskrbela za hiter odhod proti avtobusu in povratek v Idrijo.

Učitelj David Stegu je ob tem povedal: »Odlično je bilo videti, da se je film dotaknil tudi otrok nižjih razredov, ki so sestavljali žirijo. To je še ena potrditev o kvalitetno opravljenem delu in vse skupaj seveda daje motivacijo tudi za prihodnje projekte. Izjemno me tudi veseli, da smo tokrat lahko razglasitev spremljali vsi skupaj in se nato lahko tudi skupaj veselili zasluženega uspeha!«