AKTUALNO

Minister za zdravje prihaja v Idrijo

Objavljeno: torek, 20. 7. 2021 ob 15:22 | Damijan Bogataj

Minister za zdravje Janez Poklukar v sredo, 21. julija, prihaja na delovni obisk v Idrijo, ki bo osrednja točka njegovega obiska Goriške regije.

janez-poklukar-20-7-2021.jpg

V okviru obiska bo že zgodaj dopoldne najprej obiskal Psihiatrično bolnišnico Idrija, kjer se bo srečal z vodstvom in se pogovoril o aktualnih izzivih bolnišnice. Ta je v središču pozornost zaradi nenadnega odhoda dolgoletnega direktorja Bogdana Tušarja na ministrstvo. Za zasedbo izpraznjenega delovnega mesta je svet zavoda objavil razpis, a z edinim kandidatom niso bili zadovoljni. Še slabši pa je bil odziv na razpis za zasedbo mesta strokovnega direktorja, ki ga je doslej opravljal Marko Pišljar. Na ta razpis se ni prijavil niti en kandidat.

foto: gov.si

V nadaljevanju obiska se bo minister Janez Poklukar sestal z vodstvi zdravstvenih domov v Idriji, Tolminu, Novi Gorici in Ajdovščini. Tema pogovora bo cepljenje in obvladovanje epidemije na terenu. Po končanih pogovorih bo ob 12. uri pred poslopjem zdravstvenega doma dal izjavo za medije. Od tam pa se bo vrnil v prestolnico, kjer ga čakajo nove obveznosti.

Pričakovanje, da se ob začetku obiska v Idriji za nekaj minut oglasil tudi v Mestni hiši, se ne bodo uresničilo, saj naj bi šlo le za strokovni delovni obisk.

V času ministrovega obiska v Idriji bo od 10. ure dalje pred zdravstvenim domom Idrija postavljena tudi stojnica Nacionalenega inštituta za javno zdravje, na kateri bodo prisotni strokovnjaki zainteresirani javnosti predstavljali informacije o pomenu cepljenja proti covid-19, z možnostjo cepljenja brez predhodne prijave. Doslej je s prvim odmerkom cepljenih 861.749 odraslih oseb, kar predstavlja 50 % celotne odrasle populacije v Sloveniji.

pbi-20-7-2021.jpg

V okviru obiska bo minister že zgodaj dopoldne najprej obiskal Psihiatrično bolnišnico Idrija