Milovana Lukan bo nova direktorica ZD Idrija

Objavljeno: 16. 9. 2020 ob 7:28 - posodobljeno: 16. 9. 2020 ob 12:24 | Damijan Bogataj

Svet javnega zavoda Zdravstveni dom Idrija, ki ga vodi Bogdan Tušar, je na sinočnjem zasedanju za direktorico imenoval mag. Milovano Lukan iz Idrije.

zd---1---11-9-020.jpg

Potem ko je mesto direktorice zaradi odhoda na Ministrstvo za zdravje nepričakovano zapustila Marija Magajne, je svet zavoda kot začasno direktorico imenoval zdravnico Ano Ogrič Lapajne, ki od tedaj dalje opravlja tudi naloge strokovne vodje ter zdravnice v internistični ambulanti zdravstvenega doma. Sama se na razpis za redni mandat direktorice ni prijavila.

Na razpis, ki se je iztekel 7. septembra, se je kot edina kandidatka prijavila mag. Milovana Lukan. Razpisna komisija in svet zavoda sta ugotovila, da izpolnjuje vse razpisne pogoje, in jo včeraj zvečer za štiri leta imenovala na mesto direktorice javnega zavoda Zdravstveni dom Idrija.

Skladno s področno zakonodajo in statutom ZD Idrija bosta o soglasju k imenovanju nove direktorice v prihodnjih tednih odločala tudi oba sveta občin ustanoviteljic – svet Občine Idrija in Občine Cerkno.

Milovana Lukan delovanje Zdravstvenega doma Idrija dobro pozna, saj je bila od leta 2016 članica sveta zavoda. Pred meseci je s tega mesta odstopila, namesto nje pa je svet Občine Idrija, kot eden od predstavnikov ustanoviteljev zavoda, v svet že poleti imenoval Natalijo Kovač Jereb, ki je bila v prejšnji sestavi sveta dobro leto dni tudi njegova predsednica.

Ob pridobitvi soglasja bo nova direktorica z mandatom predvidoma pričela v prihodnjih tednih, do tedaj pa bo zavod kot vršilka dolžnosti direktorice vodila še Ana Ogrič Lapajne.

milovana-lukan2-16-9-020.jpg

Milovana Lukan delovanje Zdravstvenega doma Idrija dobro pozna