Milanka Trušnovec ne bo več direktorica knjižnice

Idrija, 15. novembra 2019

Damijan Bogataj

Dosedanja direktorica knjižnice Milanka Trušnovec se ni prijavila na javni razpis, s katerim iščejo direktorja knjižnice za prihodnjih pet let. Na prvi razpis se ni prijavil nihče.

milanka-trusnovec-4-4-018.jpg

V treh zaporednih mandatih je Milanki Trušnovec uspelo dvigniti ugled zavoda, ki je pod njenim vodstvom postal osrednji kulturni zavod v mestu in občini.

Milanka Trušnovec je bila direktorica Mestne knjižnice in čitalnice Idrija 15 let.

Milanka Trušnovec je funkcijo direktorice Mestne knjižnice in čitalnice Idrija opravljala 15 let. Še pred nastopom te funkcije pa je s knjižnico sodelovala kot študentka in kasneje pripravnica. Dve leti je bila zaposlena tudi kot bibliotekarka. V treh zaporednih mandatih ji je uspelo dvigniti ugled zavoda, ki je pod njenim vodstvom postal osrednji kulturni zavod v mestu in občini. S pripojitvijo Filmskega gledališča Idrija pa je spekter kulturnih vsebin pomembno razširila tudi na področje filmskih in drugih uprizoritvenih umetnosti.

knjiznica-15-11-019.jpg

Sama pravi, da ima po 15-letnem delu na vodilnem mestu v knjižnici še obilo zamisli in načrtov. Rdeča nit vseh pa je širitev ponudbe kulturnih in umetniških vsebin tako na področju knjige kot njej sorodnih vsebin. Podrobnejših razlogov za odločitev, da se na novem razpisu ne bo potegovala za direktorico knjižnice, javnosti ne želi razkriti.

55601943ab533a23fa6f937a10b4025e.jpg

O novem direktorju knjižnice bo odločal svet zavoda, ki ga vodi ugledna upokojena učiteljica Lidija Kleindienst. V svetu zavoda so ob njej še Sandro Oblak, Marinka Rojc Grum, Ivanka Gantar, Dare Likar, Bernarda Tušar, Tim Božič, Neža Pavšič in Katja Jordan. Rok za oddajo prijav se izteče v ponedeljek, 19. novembra.

milanka-dare-15-11-019.jpg

Dare Kaurič in Milanka Trušnovec v pogovoru na predstavitvi knjige v Galeriji Magazin