Miklavž vabi k dobrodelnosti

Ljubljana, 29. novembra 2019

uredništvo

Miklavž je prvi od dobrih mož, ki ob koncu leta razveseljujejo male in velike otroke. V nedeljo zvečer bo na prvem programu TV Slovenija potekal tradicionalni dobrodelni Miklavžev koncert, med katerim bodo zbirali donacije za pomoči potrebne.

Klavirski trio Rupnik / foto: Željko Stevanić

december2.jpg
11.jpg

Vsako leto Televizija Slovenija k nastopu na tem koncertu povabi ugledne glasbenike. Ti se odrečejo honorarjem in skupaj z glasbo nagovorijo publiko in jo spodbujajo k dobrodelnosti. Letošnji program bodo ob radijskem orkestru oblikovali še Perpetuum jazzile, Nuška Drašček, Luka Šalič, Ana Soklič, Mladinski in otroški zbor RTV Slovenija, komorni zbor Akademije za glasbo in še številni drugi.

Med povabljenimi solisti na tem koncertu bodo tudi člani Klavirskega tria Rupnik. Zaigrali bodo skladbo Tango iz filma Addams family, ki sta jo kot avtorja podpisala Vic Mizzy in Mark Shaiman, aranžma za Klavirski trio Rupnik in Simfonični orkester RTV pa je delo Jake Puciharja.

V Klavirskem triu Rupnik igra klavir Anže Rupnik, ki je študent 3. letnika Akademije za glasbo Ljubljana v razredu profesorice Tatjane Ognjanovič. Manca Rupnik je po končanem dodiplomskem študiju sedaj študentka 1. letnika magistrskega študija na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu profesorja Rainerja Schmida. Najmlajši Nejc Rupnik pa je študent 1. letnika Univerze Gustava Mahlerja v Celovcu v razredu profesorja Igorja Mitrovića. Klavirski Trio Rupnik trenutno deluje pod mentorstvom profesorja Janeza Podleska na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kljub temu, da bodo dobrodelne prispevke med oddajo zbirali v živo, so vsi glasbeni gostje nastop posneli že pred mesecem dni. Zato lahko objavimo tudi fotografije s snemanja oddaje, ki vsako leto pritegne veliko gledalcev. 27. Miklavžev koncert bo na sporedu TV SLO1 v nedeljo, 1. decembra, ob 20. uri.

trio-rupnik-29-11-019.jpg

27. Miklavžev koncert bo na sporedu TV SLO1

v nedeljo, 1. decembra, ob 20. uri.

Klavirski trio Rupnik / foto: Željko Stevanić