Miha Smrdel je mladinski prvak

Objavljeno: ponedeljek, 7. 6. 2021 ob 13:06 | Spletno uredništvo

Kolesarski klub Kamplc racing team je v Ajdovščini pripravil prvo dirko slovenskega pokala gorskih kolesarjev v disciplini enduro. Mladinsko zlato je osvojil kolesar Miha Smrdel iz Godoviča.

enduro-7-6-2021.jpg

foto: Igor Mušič / PN

143 kolesarjev se je pomerilo v blatu in dežju, kar je dalo celotni dirki še dodaten čar. Disciplina enduro je nekoliko podobna reliju, saj združuje hitrostne tekmovalne preizkušnje v vožnji navzdol in vmesne klancev polne transportne etape z maksimalno časovno omejitvijo. Absolutni zmagovalec tekme v Ajdovščini, ki je štela tudi za državno prvenstvo, je postal Prevaljčan Vid Peršak, ki je s to uvrstitvijo ubranil naslov prvaka. Na treh hitrostnih preizkušnjah, s skupno višinsko razliko 750 metrov, je zabeležil čas 11 minut in 4 sekunde.

Drugi čas dneva, 12 minut in 10 sekund, pa je dosegel novi mladinski državni prvak Miha Smrdel, član MTB kluba Črni Vrh nad Idrijo. Drugo mesto med mladinci je osvojil član idrijske Sloge 1902 Jernej Kavčič (13 minut in 24 sekund).

Kadetske kategorije so se borile na krajši progi. Med dekleti je prvakinja postala Tina Smrdel iz Črnega Vrha (12 minut 31 sekund). Srebro je osvojil Cerkljan Marsel Pirih (Pedal, 9 minut 52 sekund).

miha-smrdel-7-6-2021.jpg