ČAS IN LJUDJE

Metod Habe v vodstvu seniorjev

Objavljeno: torek, 12. 10. 2021 ob 12:26 | Spletno uredništvo

V pripravi na kongres Nove Slovenije, ki bo potekal 27. novembra v Rogatcu, so v idrijski in cerkljanski podružnici politične stranke Nova Slovenija strnili vrste in oblikovali stališča do aktualnih problemov.

V petek, 8. oktobra, sta se v Gostilni Kos sestali vodstvi obeh lokalnih podružnic stranke NSI. Na delovnem srečanju so ustanovili občinski odbor ženske zveze ter Mileno Burnik in Darjo Ogrič imenovali za delegatki na skorajšnjem kongresu ženske zveze, ki bo potekal konec tega meseca. Dolgoletnega občinskega svetnika Metoda Habeta so imenovali za člana vodstva seniorjev pri Novi Sloveniji. Udeleženci delovnega srečanja so razpravljali tudi o aktualnih političnih razmerah in posebno pozornost posvetili epidemiji koronavirusa in ukrepom za zajezitev te bolezni.

»Izražamo hvaležnost vsem, ki se trudijo, da bi bolezen premagali, tako znanstvenikom za cepiva in zdravila kakor tudi zdravstvenemu osebju, ki se neumorno trudijo za lajšanje težav bolnikov in tistim, ki ozaveščajo ljudi in jih vabijo k cepljenju. Zahvala in podpora tudi strokovni komisiji pri NIJZ in slovenski vladi za vsa prizadevanja na tem področju. Posebno zahvalo in priznanje pa izražamo poslancem in ministrom Nove Slovenije za njihovo delo in prizadevanja za napredek in blagostanje vseh prebivalcev Slovenije,« je še zapisal Ivan Janko Skrt v sporočilu za javnost po delovnem srečanju v Idriji.

nsi-12-10-2021.jpg