Idrijska mestna knjižnica išče direktorja

Objavljeno: 14. 9. 2020 ob 12:12 | Damijan Bogataj

Svet Mestne knjižnice in čitalnice Idrija, ki ga vodi predsednica Lidija Kleindienst, je objavila razpis, preko katerega iščejo kandidate za zasedbo mesta direktorja knjižnice. Rok za prijave se izteče danes.

Ob splošnih pogojih za zasedbo vodstvenega delovnega mesta v zavodu so v knjižnici v razpisu zapisali še, da mora imeti kandidat ali kandidatka najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega tri leta na področju knjižničarstva, opravljen strokovni izpit iz bibliotekarstva, sposobnost za organiziranje in vodenje dela, obvladati mora uradni jezik, aktivno vsaj en svetovni jezik ter osnove računalništva.

Kot vršilka dolžnosti direktorice sedaj knjižnico vodi Nada Božič Eržen, ki je potrdila, da se je na razpis prijavila.

knjiznica---14-1-020.jpg

Milanka Trušnovec in Nada Eržen Božič

Njena predhodnica na mestu direktorice Milanka Trušnovec, ki se pred slabim letom na razpis ni prijavila, pa je povedala, da se tudi na tokratni ponovljen razpis zagotovo ne bo prijavila. Za prijavo se ni odločila niti Valentina Tominec, ki knjižnico v zadnjem času uspešno promovira v sodobnih medijih.

Svet zavoda bo pregledal prijave in s kandidati opravil razgovore. Pred dokončnim imenovanjem novega direktorja ali direktorice bo občinski svet v Idriji moral izdati soglasje, svet v Cerknem pa le neobvezujoče mnenje.

Milanka Trušnovec in Valentina Tominec se na razpis za novega direktorja nista prijavili