Med učitelji v Idriji ni virusa

Objavljeno: četrtek, 11. 2. 2021 ob 14:54 | Spletno uredništvo

V skladu s priporočili NIJZ so oddelke podaljšanega bivanja ohranili v manjših skupinah, v katerih so bili le učenci enega razreda. Ker pa jim je tako zmanjkalo učiteljev, sta jim na pomoč priskočila dva učitelja iz Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Vojsko.

»Prazni hodniki so se spet napolnili z otroškim vrvežem, zjutraj smo videli iskrice v marsikaterih očeh. Neprecenljivo je, da bomo lahko našim učencem spet omogočili šolanje daleč od računalniških ekranov in blizu sošolcem in prijateljem. Pa čeprav pod budnim očesom učiteljic in učiteljev, ki se na vsakem koraku trudijo, da je bivanje v šoli kar se da varno. Upamo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpeljati šolsko leto na način, ki bo učencem poleg novih znanj prinesel predvsem nenadomestljivo družbo vrstnikov,« je v izjavi za Idrijske novice poudarila ravnateljica največje šole v regiji Ivica Vončina.

Prvega ponovnega šolskega dne po nenavadno dolgih počitnicah in šolanju preko računalnikov so se veselili tudi šolarji prve triade v Idriji, ki so spet pozdravili sošolce in učitelje. Na ta prvi šolski dan je bila prisotna večina učencev, pouk je potekal v oddelkih in organizirano je bilo tudi podaljšano bivanje. Prvi dan niso imeli jutranjega varstva, saj je bilo potrebno najprej izpeljati testiranje vseh zaposlenih. Od 70 testiranih niso niti pri enem odkrili virusa.

navednice-modre_edited.png

Prazni hodniki so se spet napolnili z otroškim vrvežem, zjutraj smo videli iskrice v marsikaterih očeh.

IVICA VONČINA

ravnateljica Osnovne šole Idrija