Mastersi SK Idrija blesteli na SC Cerkno

Objavljeno: ponedeljek, 15. 2. 2021 ob 8:36 | Spletno uredništvo

Minuli konec tedna so se smučarji nad 30 let, ki tekmujejo v svetovnem pokalu FIS Masters Cup, pomerili na Smučarskem centru Cerkno. Več kot 80 smučarjev iz desetih držav se je ob upoštevanju vseh zdravstvenih in FIS priporočil pomerilo v super veleslalomu, slalomu in dveh veleslalomih.

masters-15-2-2021-3.jpg

»Vse pohvale za odlično organizacijo gredo Patriciji Mali ter Zvezi masters smučarjev Slovenije ter seveda Hotelu Cerkno, ki je gostil vse tuje smučarje in tako omogočil, da se tekme izvedejo v skladu z vsemi priporočili in omejitvami. Navdušeni in nasmejani obrazi vseh udeležencev ter iskrene pohvale k brezhibni organizaciji so zaveza, da se ponovno srečamo v Cerknem čez eno leto,« je v sporočilu za javnost zapisala Petra Borovinšek.

Naslednji teden se tekme selijo v dolino Aoste, v italijansko Pilo.

Člani Smučarskega kluba Idrija so si prismučali kar 17 medalj. Zlato sta osvojila Samuel Borovinšek (A5) v super veleslalomu in dveh veleslalomih ter Boštjan Brus (A4) v super veleslalomu. Srebro so si prismučali Patricija Demšar (C4) v dveh veleslalomih, Ida Istenič (C7) ter Dušan Seljak (B7) v super veleslalomu ter Boštjan Bernik (A3) v veleslalomu. Bron so domov odnesli še Ida Istenič v slalomu in dveh veleslalomih, Boštjan Bernik ter Dušan Seljak v super veleslalomu in veleslalomu ter Mirko Istenič (B7) v slalomu.

Odlično se je boril tudi Borut Mikuž, ki se mu je medalja v veleslalomu izmuznila le za pičlih 18 stotink.

foto: FB arhiv Samuela Borovinška