Uroš Štucin Idriji priskrbel 30.000 mask

Objavljeno: 8. 4. 2020 ob 16:14 - Avtor: spletno uredništvo

Včeraj je v skladišče idrijske Civilne zaščite prispela pošiljka 30.000 obraznih mask, ki jih je naročila in plačala Občina Idrija. Dobavo mask s Kitajske je organiziral Uroš Štucin iz Spodnje Idrije, ki je posel opravil brez provizije.

uros-stucin-1.jpg

Kot je sam povedal v današnjem pogovoru v studiu Idrijskih novic, postajajo obrazne maske ta trenutek zelo iskano blago. Sam ima, kot podjetnik, razpredene mreže poznanstev po celem svetu in ob izbruhu epidemije se je povezal s poslovnim prijateljem Xuefengom Wujem, s katerim sta sodelovala že pred leti. Ta mu je obljubil pomoč in skupaj sta našla proizvajalca mask. Vendar pa dobava 30.000 mask v Idrijo ni potekala brez zapletov. Potrebnega je bilo veliko potrpljenja in pregovarjanja ter iskanja možnosti za dobavo naročenih mask. Te so preko špediterja z več letali potovale v Evropo in preko različnih letališč in prevoznikov do Idrije.

Uroš Štucin je priznal, da se mu je po dobavi mask v skladišče Civilne zaščite odvalil velik kamen. Skrb, ali bo transport uspel, mu ni dala spati, dejstvo, da je delo opravil kot neplačan prostovoljec, pa ga je hrabrilo v spoznanju, da je treba v težkih časih nekaj narediti za skupnost.

Enako uslugo brez plačila za svoje delo je ponudil tudi državnim blagovnim rezervam, vendar odziva iz Ljubljane ni bilo.

Več in podrobneje v videoposnetku oddaje spodaj.

uros-stucin-8-4-2020-video1.jpg