|

Maruša Petrovčič pred življenjsko prelomnico

Objavljeno: 13. 7. 2020 ob 15:47 | Spletno uredništvo

V ponedeljek, 13. julija, so letošnji maturanti izvedeli rezultate zrelostnega izpita. Med maturanti in maturantkami je bila tudi Idrijčanka Maruša Petrovčič, ki se bo tega dne zagotovo še dolgo spominjala. Bila je namreč ena od dveh zlatih maturantk idrijske gimnazije, do 100-odstotnega rezultata pa ji je zmanjkala samo ena točka.

marusa-petrovcic-13-7-2020-5.jpg

Kot je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem povedala v studiu Idrijskih novic, takega rezultata ni pričakovala. Eno točko, ki ji je ob seštevanju zmanjkala do popolnega rezultata, pa je izgubila pri pisnem delu izpita pri angleščini. Sama nad tem ni presenečena, saj so ji vsa štiri leta, ki jih je prebila na idrijski gimnaziji, bolj ležali naravoslovni predmeti. Po najdaljših počitnicah v življenju bo študij nadaljevala na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

V prostem času rada in zavzeto bere, o prihodnosti čez 20 ali več let pa danes še ne razmišlja.

Več in podrobneje tudi o njenem sodelovanju v projektu medvrstniške pomoči dijakom ter o prednostih in slabostih poučevanja na daljavo pa si poglejte v videoposnetku pogovora.

navednice-modre_edited.png

Priznati moram, da je bil to zame kar nepričakovan dosežek. Morda tudi zaradi tega še nekoliko slajši. Priprave na maturo so bile letos drugačne kot prejšnja leta. Velik del je potekal preko spleta. Veliko smo bili odvisni sami od sebe, od tega, da smo se spravili k delu. Vsak je sam odgovoren za svoje dosežke.

navednice-modre_edited.png

Berem veliko in zelo rada. Iščem dobre knjige, s katerimi si zapolnim prosti čas. Z branjem živimo življenje drugih ljudi, česar drugače ne bi mogli. Branje je poleg športa moja najljubša oblika preživljanja prostega časa.

marusa-petrovcic-13-7-2020-4.jpg