Marta Deisinger odstopila

Objavljeno: 22. 4. 2020 ob 10:07 - Avtor: spletno uredništvo

Cerkljanski občinski svetniki so na prvem letošnjem zasedanju razpravljali in odločali tudi o imenovanju predstavnikov občine v svetih javnih zavodov.

marta-deisinger.jpg

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je svetu občine predlagala imenovanje novega predstavnika občine v svetu Osnovne šole Cerkno. Po odstopu Marte Deisinger, je komisija na izpraznjeno mesto predlagala zdravnico Vanjo Božič iz Cerknega. Ker je z mesta predstavnika občine v skupščini razvojne agencije ICRA odstopil Martin Raspet, je komisija na njegovo mesto predlagala imenovanje Dejana Flandra iz Cerknega. Kot so še sklenili občinski svetniki, pa bo interese občine v skupščini javnega podjetja Komunala Idrija zastopal novi direktor občinske uprave Oton Lahajnar iz Ajdovščine.
Kot v aprilski izdaji poročajo Idrijske novice, pa se je ob glasovanju za posamezne sklepe ob opozorilu Urške Lahajnar Ubajiogu zapletlo. Občinska svetnica je župana namreč opozorila, da mu poslovnik naroča, da v primeru poimenskega ugotavljanja glasovanja, ki so ga izvajali zaradi seje preko videokonference, velja abecedni vrstni red občinskih svetnikov. Župan Gašper Uršič je opozorilo sprejel in prekinil zasedanje. V tem času so mu v kabinetu pripravili seznam svetnikov po abecednem vrstnem redu in glasovanje je lahko steklo. Vsi trije predlogi komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so bili z večino glasov potrjeni. Nekaj ločenih mnenj je bilo le ob predlogu, naj direktor občinske uprave sedi v skupščini komunale.