|

Marko Radmilovič o knjigi in močvirju

Objavljeno: 11. 6. 2020 ob 12:23 | Spletno uredništvo

Pri Založbi Beletrina je pred dnevi izšla knjiga Marka Radmiloviča z naslovom Kolesar. V studiu Idrijskih novic je avtor v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem spregovoril o nastanku knjige in prvih odzivih.

marko-radmilovic-11-6-2020-3.jpg

Marko Radmilovič je znano ime slovenskega radia. Njegova oddaja Zapisi iz močvirja že desetletja navdušuje poslušalce Vala 202. Gost je v studiu Idrijskih novic spregovoril o nastajanju te oddaje in tudi o tem, da je po več kot 100 dokumentarnih filmih prenehal z ustvarjanjem na tem področju. Za nastanek knjige Kolesar pa je bil pravzaprav kriv dokumentarni film, v katerem je gledalcem predstavil neverjetno zgodbo Mariborčana, ki ga zaradi zaslug med drugo svetovno vojno bolje poznajo v Londonu kot pa v rodnem Mariboru. Avtor pravi, da ni želel napisati kriminalnega romana ampak je pisal predvsem zgodbo, ki pa se je izkazala za pravo kriminalko.
Marko Radmilovič živi v rodni Svečini, majhni vasici na meji z Avstrijo. V času korona krize ni občutil tesnobe, s katero so se soočali prebivalci velikih mest. Je tudi član rock zasedbe The kroniks in svečinskega noneta, v katerem prepeva že 14 pevcev.
V pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem je Marko Radmilovič priznal, da vsa ustvarjena besedila najprej ponudi v branje ženi. Več in podrobneje pa v videoposnetku oddaje.

marko-radmilovic-11-6-2020-2.jpg