ČAS IN LJUDJE

Marija Benčina zapušča občinsko upravo

Objavljeno: petek, 24. 12. 2021 ob 11:52 | Spletno uredništvo

Dan pred začetkom božičnega praznovanja, v četrtek, 23. decembra, se je preko računalniške aplikacije zoom sestal svet občine Idrija. Člani najvišjega organa občine so osrednjo pozornost posvetili komunalni problematiki in upravljavskemu načrtu za Krajinski park Zgornja Idrijca. Od občinskih svetnikov pa se je ob zaključku zasedanja poslovila Marija Benčina, ki je pomembno zaznamovala delovanje občinske uprave v dveh in pol desetletjih.

marija bencina-24-12-21-2.jpg

PPrvi od udeležencev zadnjega zasedanja v tem letu se je, dolgoletni sekretarki občinskega sveta Mariji Benčina, zahvalil župan Tomaž Vencelj. Zložil ji je celo pravo pesnitev v verzih s katero ji je ob izteku delovne dobe izkazal spoštovanje in zahvalo za poklicno delo v občinski upravi. Ekipi takrat maloštevilnih občinskih uslužbencev se je pridružila pred 26 leti in takoj prevzela skrb za delovanje občinskega sveta in krajevnih skupnosti. Župani in občinski svetniki so se menjavali, Marija Benčina pa je ostajala iz mandata v mandat. Na njene bogate delovne izkušnje so se naslanjali pravniki in direktorji občinske uprave ter seveda tudi župani, ki jim je pomagala pri pisanju govorov in drugih javnih sporočil.

Na zadnjem zasedanju občinskega sveta v tem letu, ki je bilo tudi zadnje v njenem delovnem obdobju, pa je vlogo pisca poslovilnega govora prevzel kar župan Tomaž Vencelj sam. V urah pred zasedanjem je sestavil pesnitev v verzih, ki jo je ob koncu zasedanja javno prebral. Direktor občinske uprave Gregor Prezelj, ji je izročil šopek rož, številni občinski svetniki pa so ji izrekli zahvalo za sodelovanje z željo naj kot upokojenka z zvrhano žlico uživa pri stvareh, ki si jih je vedno želela.

V 26 letih službovanja v občinski upravi je Marija Benčina sodelovala pri 222 sejah občinskega sveta. Kdo jo bo zamenjal na izpraznjenem delovnem mestu v občinski upravi, pa na zadnjem zasedanju občinskega sveta v tem koledarskem letu niso razkrili.

marija bencina-24-12-21.jpg