Maraton Franja bo 5. in 6. septembra 

Objavljeno: 17. 6. 2020 ob 7:11 | Avtor: spletno uredništvo

Organizacijski odbor 39. Maratona Franja je po posvetovanju z mednarodno kolesarsko zvezo UCI in slovensko zdravstveno stroko sprejel sklep, da bodo 5. in 6. septembra 2020 organizirali 39. Maraton Franja.

maraton-franja-17-6-2020.jpg

foto: Prijavim.se

Pandemija koronavirusa je začasno ustavila običajno vsakdanje življenje in organizacijo množičnih športnih prireditev, med drugim tudi pripravo legendarnega, mednarodnega kolesarskega Maratona Franja, ki je že več kot 15 let del prestižne svetovne serije UCI Grand Fondo World Tour.
Organizacijski odbor 39. Franje je ugotovil, da se je situacija v Sloveniji umirila, družabno življenje in športni dogodki se počasi vračajo, partnerji in pokrovitelji Franje pa so v večini, čeprav v zmanjšanem obsegu, ostali zvesti in naklonjeni letošnji izvedbi Franje.
V preteklih mesecih so ljubitelji kolesarjenja iz dneva v dan, predvsem na družbenih omrežjih, izražali vse večjo podporo Franji in navijali, da se njena tradicija kljub krizi ne prekine. Franja se je očitno zasidrala globoko v njihova srca. V dneh, ko bi se prvotno morala odvijati 39. izvedba, med 12. in 14. junijem, so se kolesarji množično podali na njene trase. KD ROG pa je v znak spoštovanja do tega legendarnega maratona in naše lepe dežele ter njenega neokrnjenega okolja 12. in 13. junija pripravil čistilno akcijo: Očistimo trase Maratona Franja BTC City, ki se jo je udeležilo več kot 200 članov kluba in njihovih družinskih članov, ki so na prav poseben način, s kolesi, očistili več kot 300 kilometrov tras.