Manuela Božič Badalič na Kaninu

Objavljeno: sreda, 1. 4. 2020 ob 8:19 - Avtor: spletno uredništvo

Zadnji poseg: sreda, 1. 4. 2020 ob 8:48

Svet Javnega zavoda Sončni Kanin je na ponedeljkovem zasedanju sprejel odstopno izjavo direktorja zavoda Roka Ovsenika in za vršilko dolžnosti direktorja postavil Manuelo Božič Badalič, ki je do pred nekaj tedni pet let vodila hotel in smučišče v Cerknem.

manuela---10-1-019.jpg

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, bo Manuela Božič Badalič postala direktorica s polnimi pooblastili šele, ko bo Javni zavod Sončni Kanin izvedel javni razpis. Manuela Božič Badalič je za STA povedala, da je ponudbo za sodelovanje pri upravljanju kaninskega smučišča sprejela kot nov izziv v karieri, v kateri se je že zadnjih pet let ukvarjala z žičničarstvom in smučišči. Ob vodenju hotela in smučišča v Cerknem je po razhodu z Marjanom Batageljem iz Postojnske jame ostala še naprej predsednica Združenja slovenskih žičničarjev. Zato je dobro seznanjena s problematiko žičničarstva, ki zaradi visokih obratovalnih stroškov in številnih zelenih zim tone v izgubah.

Manuela Božič Badalič se na Kaninu ne bo soočala z zelenimi zimami. Naravna lega smučišču omogoča zelo dolgo sezono brez umetnega zasneževanja, kar bo v prihodnjih desetletjih ena najpomembnejših prednosti pred konkurenčnimi nižje ležečimi smučišči v regiji. Prednost Kanina pa je po mnenju nove direktorice tudi ta, da ima veliko število obiskovalcev. To pa mu odpira realne možnosti za uveljavitev celoletne turistične destinacije.