|

Mali kristalni globus v Idrijo

Objavljeno: 29. 4. 2020 ob 15:31 - Avtor: spletno uredništvo

Boštjan Brus iz Idrije je osvojil mali kristalni globus med smučarji amaterji v kategoriji A4. Izvrsten rezultat v pred nedavnim končani sezoni je bil pravi razlog za to, da ga je urednik športa povabil v studio Idrijskih novic.

bostjan-brus-29-4-2020-1.jpg

Zmagovalec svetovnega pokala je v pogovoru z Erikom Logarjem odstrl zakulisje delovanja amaterskega FIS smučarskega pokala, v katerem lahko tekmujejo tekmovalci, starejši od 30 let. Boštjan Brus najboljše rezultate dosega prav na Sljemenu nad Zagrebom, kjer vsako leto pripravijo tekmo. Tam je že trikrat stopil na najvišjo stopničko. Slaba plat tekem na tem smučišču pa je ta, da jih organizatorji izvedejo neposredno po »snežni kraljici«, kar pomeni, da tekma poteka praktično na živem ledu. 
Boštjan Brus je pohvalil sodelovanje s Smučarskim središčem Cerkno, ki je letos gostilo več kot 250 tekmovalcev iz sedemnajstih držav. Sam rad tekmuje v vseh disciplinah, še posebej pa mu leži super veleslalom, kjer tekmovalci dosegajo tudi višje hitrosti. 
Smučarski klub Idrija vzgaja novi rod zagnanih smučarjev. V minuli sezoni se je okoli 25 mladih smučarjev udeleževalo tekem in si tam nabiralo izkušnje v različnih kategorijah. 
Več in podrobneje pa v videoposnetku pogovora.

bostjan-brus-29-4-2020-5.jpg