Majhno darilo, velika pozornost

Objavljeno: sreda, 4. 3. 2020 ob 11:01 / posodobljeno: sreda, 4. 3. 2020 ob 12:31

Občinska svetnica Dora Gnjezda je ob skorajšnjem 8. marcu, mednarodnem dnevu žena, dala pobudo za prav posebno akcijo. Z njo želijo izkazati pozornost tudi ženskam, ki so osamljene, bolne ali pa nimajo nikogar, ki bi se jih ob takem prazniku spomnil.

Avtor: spletno uredništvo

granddaughter-hiding-gift-grandmother-re

Pobuda je naletela na dober odziv na območnem združenju Rdečega križa v Idriji in pri koordinatorki projekta Sopotniki Tini Benčina, ki bo poskrbela za koordinacijo obdarovanja. Z dobrodelnostjo ob prazniku pa se lahko izkaže vsakdo. V Mestni dnevni sobi Pr’ Golitu na Mestnem trgu, kjer ima poslovne prostore tudi projekt Sopotniki, bodo do prihodnjega ponedeljka zbirali majhna darilca za osamljene ženske.

»Kdor bi želel prispevati, lahko kupi 10 dag kave Barcaffe, paketek piškotkov, čokolatinov ali čokolado Gorenjka. Zbiramo mala darilca, ki pa bodo prejemnicam veliko pomenila,« je o projektu povedala pobudnica Dora Gnjezda.

V Mestni dnevni sobi Pr’ Golitu so za ta projekt že pripravili posebno škatlo, v katero ob malih darilcih lahko občani oddajo tudi kakšno sporočilce za prejemnico. Projekt bodo sklenili v ponedeljek, 9. marca popoldne, ko bodo predstavnice idrijske izpostave Rdečega križa, pobudnica akcije Dora Gnjezda in koordinatorka projekta Sopotniki Tina Benčina z zbranimi darilci obdarile varovanke v domu upokojencev v Idriji in na Marofu. Majhna pozornost, veliko srce.

dora-gnjezda-4-3-2020.jpg
darilo---4-3-020-2.jpg
darilo---4-3-020-3.jpg