Majda Pirih na čelu bolnišnice

Objavljeno: petek, 14. 5. 2021 ob 12:10 | Damijan Bogataj

Danes popoldne se bo v Idriji sestal svet javnega zavoda Psihiatrična bolnišnica Idrija. Na dnevnem redu imajo vrsto za javnost zanimivih tem.

majda-pirih-14-5-2021-1.jpg

Člani sveta Nada Zajec, Teja Ilc, Peter Dolinar, Mitja Vrdelja, Marinka Rudolf, Barbara Hrovatin in Darja Marija Ogrič se bodo seznanili z odstopom direktorja Bogdana Tušarja, ki ga je vlada imenovala na mesto direktorja Direktorata za razvoj zdravstvenega sistema. Začeli bodo s postopki za objavo razpisa in izbiranjem novega direktorja, kar pa bo zagotovo trajalo več mesecev.

Za nemoteno delovanje Psihiatrične bolnišnice Idrija je odhajajoči direktor svetu zavoda predlagal takojšnje imenovanje Majde Pirih, sedanje pomočnice direktorja za finančne zadeve, na mesto vršilke dolžnosti direktorice, ki bo lahko takoj prevzela začasno zastopanje in vodenje zavoda do imenovanja novega direktorja.

Svet zavoda bo odločal tudi o predlogu za preimenovanje. Po novem naj bi se bolnišnica imenovala po primariju Jožetu Felcu, ki naj bi mu ob 10-letnici smrti posvetili tudi več dogodkov.