ČRNI DOGODKI

Macesen treščil v hišo

Objavljeno: ponedeljek, 2. 8. 2021 ob 12:57 | Spletno uredništvo

V soboto, 31. julija, se je dopoldne nad Cerknim razdivjalo močno neurje z vetrom in dežjem. Podrto drevo je poškodovalo stanovanjsko hišo v Mostaniji.

macesen4-2-8-21.jpg

Narava v teh dneh pogosto kaže svojo moč. Sobotno dopoldne, ko so se nad Cerknim začeli nabirati črni oblaki, je obetalo prvo hudo uro. Okoli 11. ure se je orkanski veter podil po kotlini in odnašal vse, kar ni bilo trdo pritrjeno. Na vrhu pobočja nad Mostanijo, na hribu, ki ga domačini imenujejo Galež, se je zaradi hudega udara vetra prelomil 23 metrov velik macesen. Zdrsel je po strmem pobočju proti Mostaniji, med padanjem po 230 metrov dolgi poti je uničeval drobno drevje ter sadovnjak na pobočju nad Mostanijo. Macesen je nato treščil v stanovanjsko hišo Marijana Platiše in povzročil kar nekaj škode.

Drevo je polomilo lesen nadstrešek ter se zadrlo v fasado. Zidu zaradi dvojne debeline ni prebilo. Med domačini, ki so bili v času nesreče v hiši, pa je povzročilo kar nekaj strahu.

Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Cerkno, ki so na kraju dogodka razžagali macesen in odstranili ostanke poškodovanega nadstreška.

Kraj nesreče so si ogledali predstavniki zavarovalnice, ki bodo ocenili v neurju nastalo škodo. Marjan Platiše pa se ob tem posebej zahvaljuje gasilcem PGD Cerkno in sosedom, ki so posredovali hitro in zavarovali kraj nesreče.

Marjan Platiše se posebej zahvaljuje gasilcem PGD Cerkno in sosedom, ki so posredovali hitro in zavarovali kraj nesreče

macesen3-2-8-21.jpg
macesen2-2-8-21.jpg
macesen-2-8-21.jpg