ŠPORT

Luka Rupnik zapušča Olimpijo

Objavljeno: petek, 10. 12. 2021 ob 7:32 | Spletno uredništvo

Iz ljubljanskega košarkarskega kluba Cedevita Olimpija so sporočili, da so se z organizatorjem igre Luko Rupnikom odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. Organizator igre, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil ob koncu lanskega leta, je sam izrazil željo po odhodu, vodstvo kluba pa mu je ugodilo. Rupnik bo svojo košarkarsko pot nadaljeval v Turčiji pri prvoligašu Yalovaspor BK. Odhaja tudi ameriški center Jackie Carmichael, ki ni upravičil pričakovanj strokovnega štaba in vodstva kluba.

Potem ko se je Luka Rupnik prejšnjo sezono pridružil aktualnim državnim prvakom, je pred dnevi sam izrazil željo, da zapusti ljubljanski kolektiv, vodstvo kluba pa je njegovi želji ugodilo, so sporočili iz Cedevite Olimpije. Luka Rupnik je s Cedevito Olimpijo v sezoni 2020/21 osvojil naslov slovenskega državnega prvaka, na začetku te sezone pa postal še slovenski superpokalni prvak.

luka-rupnik-10-12-2021.jpg
luka-rupnik-10-12-2021-2.jpg

V sezoni 2021/22 je zaigral na desetih tekmah regionalne lige in petih tekmah 7DAYS EuroCupa. V regionalnem tekmovanju je v 15 minutah in 8 sekundah na tekmo v povprečju dosegal 5,3 točke, 4,3 asistence in 1,8 skoka. V evropskem pokalu je v malo več kot 11 minutah, ki jih je povprečno preživel na parketu, dosegal 1,8 točke in 1,4 asistence.

Kot je na socialnih omrežjih razkril slovenski reprezentant tudi sam, bo svojo igralsko pot nadaljeval v Turčiji pri Yalovaspor BK, ki v tej sezoni prvič nastopa v najmočnejši turški ligi. Yalovaspor je po enajstih odigranih krogih na dvanajstem mestu turške superlige s štirimi zmagami in sedmimi porazi.

Yalovaspor BK v tej sezoni prvič nastopa v najmočnejši turški ligi. Po enajstih odigranih krogih je na dvanajstem mestu turške superlige s štirimi zmagami in sedmimi porazi.