STUDIO

Luka Rupnik za dober namen

Objavljeno: četrtek, 12. 8. 2021 ob 14:41 - zadnja posodobitev: 17. 8. 2021 ob 8:23 | Spletno uredništvo

Nedavno končana olimpijada v Tokiu še vedno odmeva. Luka Rupnik je v studiu priznal, da so člani državne košarkarske reprezentance v prostem času v Tokiu najraje igrali poker, kdo je bil pri tej družabni igri najboljši, pa ni razkril.

rupnik-likar-12-8-2021-7.jpg

Luka Rupnik pa svoje uspehe na športnem področju vselej poveže tudi z dobrodelnostjo. V sodelovanju z Mitjo Zelencem je bil pobudnik zanimivega projekta. Vse člane reprezentance je prosil, da so se podpisali na enega od njegovih dresov. Rupnikov dres s podpisi vseh zvezdnikov pa bo dobil nekdo, ki bo dobrodelen, ob tem pa bo moral imeti tudi nekaj sreče. Na prvi jesenski tekmi domačega kluba bodo namreč med vsemi, ki bodo v prihodnjih tednih na transakcijski račun idrijske Karitas ali Rdečega križa nakazali svojo donacijo, izžrebali srečnega dobitnika. Z zbranimi sredstvi bodo mlademu košarkarju omogočili udeležbo na košarkarskem kampu Gorana Dragića v Sloveniji prihodnje leto.

Več in podrobneje o olimpijadi ter o tem, v katerem klubu bo Luka Rupnik igral prihodnjo sezono, pa v posnetku pogovora iz TV studia.

Erik Logar je v TV studio Idrijskih novic povabil Luko Rupnika in Mateja Likarja, oba udeleženca nedavno končane olimpijade na Japonskem. Gosta sta predstavila spomine in vtise z daljne dežele, ki bo vsem udeležencem olimpijade ostala še dolgo v spominu. S sanjsko uvrstitvijo na četrto mesto na olimpijskem turnirju se je slovenska košarkarska ekipa vpisala med najboljše na planetu. Idrijčana Luka Rupnik in Matej Likar sta bila del te sanjske ekipe, prvi kot tekmovalec, drugi kot direktor reprezentance.

Luka Rupnik je v pogovoru z Erikom Logarjem v TV studiu Idrijskih novic priznal, da so člani državne košarkarske reprezentance v prostem času v Tokiu najraje igrali poker, kdo je bil pri tej družabni igri najboljši, pa ni razkril

Sredstva lahko darujete na računa lokalnih humanitarnih organizacij:

RKS Območno združenje Idrija,

Rožna ul. 15, Idrija / TRR: SI56 0400 1004 6432 240 / sklic: SI00 2021 / namen: TOKIO

Dekanijska Karitas Idrija-Cerkno,

Prelovčeva 2, Idrija / TRR SI56 0475 2000 0887 115 / sklic: SI00 2021 / namen: TOKIO

AUDIO POSNETEK

Luka Rupnik in Matej Likarčlana slovenske košarkarske reprezentance
00:00 / 15:57

VIDEO POSNETEK

rupnik-likar-12-8-2021-5.jpg