Luka Rupnik odhaja na Češko

Objavljeno: 27. 7. 2020 ob 7:24 | Spletno uredništvo

Odličen idrijski košarkar Luka Rupnik bo kariero nadaljeval pri Nymburku. 27-letni Idrijčan je s češkim prvakom že podpisal enoletno pogodbo. 

luka-rupnik-27-7-2020-1.jpg

foto: arhiv MMC

Kot poroča medijski portal MMC, bo Luka Rupnik pri članu Fibine lige prvakov prevzel vlogo prvega organizatorja igre. Pri Nymburku bo združil moči z reprezentančnim pomočnikom Aleksandrom Sekulićem, ki je pri 17-kratnih zaporednih čeških prvakih pomočnik že tri leta.Luka Rupnik je zadnjo sezono preživel v Belgiji pri Antwerpnu, s katerim je igral tudi v Fibini ligi prvakov. Belgijska sezona se je zaradi pandemije koronavirusa predčasno končala, so pa Giantsi na krilih Rupnika, ki je bil izbran za MVP-ja tekmovanja, osvojili pokal. Pred prihodom v Belgijo je bil v Španiji pri Fuenlabradi, še pred tem je igral za Lleido, v Sloveniji pa se je uveljavil pri Slovanu, zatem pa je štiri leta preživel pri Olimpiji.

luka-rupnik-4-5-2020-4.jpg
luka-rupnik-27-7-2020.jpg

185 centimetrov visoki organizator igre je trenutni član slovenske državne košarkarske reprezentance, ki jo je zastopal tudi na dveh evropskih prvenstvih. Zdaj bo oblekel dres češkega prvaka. Sezona se je tudi na Češkem predčasno končala zaradi pandemije, Nymburk pa je bil 17. zapored okronan za najboljšega v državi.

Erik Logar je Luko Rupnika v začetku maja gostil v studiu Idrijskih novic. Kaj je vrhunski košarkar povedal o svojih košarkarskih načrtih, si lahko pogledate v posnetku pogovora iz studia.