|

Luka Rupnik navija za Idrijo

Objavljeno: 5. 5. 2020 ob 8:45 - Avtor: spletno uredništvo

Luka Rupnik, odličen košarkar idrijskih korenin, je bil gost športne oddaje v studiu Idrijskih novic. V pogovoru z novinarjem Erikom Logarjem je razkril vrsto podrobnosti o svoji športni poti.

luka-rupnik-4-5-2020-5.jpg

Sam se največjih uspehov idrijske košarke, ko je celo Olimpija morala priznati premoč Idrijčanov, ne spominja. Dobro pa pozna vse vzpone in padce organizirane igre košarke v mestu, ki je vedno znalo z neverjetno energijo spodbujati zagnane domače košarkarje. Najboljšim so se odprla vrat v večje klube v Sloveniji, pa tudi tujini. Tako je bilo tudi z Luko Rupnikom, ki je športno pot v tujini začel v klubu Actel Forca Lleida, prav kmalu nadaljeval pri Montakit Fuenlabradi, svojo zadnjo sezono pa je odigral pri belgijskem klubu Antwerp Giants. V pogovoru z Erikom Logarjem je priznal, da je z mislimi že na poletni olimpijadi. Tam naj bi v državni reprezentanci igral ob superzvezdniku Luki Dončiću, ki ob vsakokratnem povratku v Slovenijo obišče tudi Luko Rupnika v Idriji. Te povezave pa imajo seveda globlje korenine, saj je Lukov oče Saša Dončić v zlatih letih idrijske košarke igral v idrijskem moštvu in stara prijateljstva sedaj ohranja nova generacija mladih košarkarjev. Navdušen je nad uspešnim delom kluba v Idriji. »Idrija ima nekaj, česar noben drug klub v Sloveniji nima. To je publika, ki košarko pozna in prav škoda je, da se klub ne prebije v drugo ligo,« je še povedal Luka Rupnik.
V začetku poletja je običajno čas za prestopanje košarkarjev v nove klube in takrat bo verjetno tudi Luka Rupnik zamenjal ekipo. Kam ga bo športna pot vodila, sam ta trenutek še ne ve. Prepričan pa je, da je pred njim še vrsto let aktivnega igranja v najzahtevnejših ligah. 
Podrobneje v prispevku.

luka-rupnik-4-5-2020-4.jpg