Luka Rupnik je spet doma

Objavljeno: ponedeljek, 7. 12. 2020 ob 7:39 | Spletno uredništvo

Najboljši idrijski košarkar in državni reprezentant Luka Rupnik je potrdil, da se za leto dni vrača v vrste ljubljanske Cedevite Olimpije. To so potrdili tudi v upravi kluba v Ljubljani. 27-letni Luka Rupnik je dres zmajev nosil že med letoma 2012 in 2016, s klubom pa je sedaj podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22. Letošnjo sezono je sicer začel pri češkem Nymburku in se kasneje preselil v špansko Zaragozo, od koder ga je pot vodila v slovensko prestolnico.

Svojo košarkarsko pot je 27-letni Luka Rupnik začel v domači Idriji, leta 2009 pa je oblekel dres ljubljanskega Slovana. Po treh letih na Kodeljevem ga je kariera zanesla v Stožice, leta 2016 pa je odšel v Forco Lleido. Še isto leto je nato oblekel dres Fuenlabrade, kjer je ostal do leta 2019, sezono 2019/20 pa preživel v dresu velikanov iz Antwerpna.

Prav v letošnjem letu je z belgijskim moštvom tudi osvojil naslov belgijskega pokalnega prvaka in hkrati postal najkoristnejši igralec belgijskega pokala. Finalni obračun pokala je sklenil s kar 21 točkami, osmimi asistencami, šestimi skoki ter dvema pridobljenima žogama.

Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt z Olimpijo. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu.

LUKA RUPNIK

»Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt z Olimpijo, tako da smo v zadnjih nekaj dneh opravili ogromno pogovorov. Športni direktor Sani Bečirović mi je predstavil ambiciozen projekt, v katerega tudi sam verjamem, po pogovoru z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pa sem se hitro odločil. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu,« je za domače medije povedal Luka Rupnik.

Za Zaragozo je v sezoni 2020/21 zaigral na šestih tekmah španskega državnega prvenstva in v 12,8 minutah igre v povprečju dosegal 4,5 točke ter 2,7 asistence, v ligi prvakov pa je nastopil na dveh tekmah in v 18 minutah beležil 9,5 točke ter 2,5 asistence. Obenem je eden od stalnih članov slovenske reprezentance, nastopil pa je tudi na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022.

Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij.

SANI BEČIROVIĆ

športni direktor Cedevite Olimpije

»Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij,« je dodal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Luko Rupnika smo v začetku maja gostili tudi v našem studiu. Posnetek pogovora si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

luka-rupnik-4-5-2020-4.jpg