Luka Rupnik je spet doma

Objavljeno: ponedeljek, 7. 12. 2020 ob 7:39 | Spletno uredništvo

Najboljši idrijski košarkar in državni reprezentant Luka Rupnik je potrdil, da se za leto dni vrača v vrste ljubljanske Cedevite Olimpije. To so potrdili tudi v upravi kluba v Ljubljani. 27-letni Luka Rupnik je dres zmajev nosil že med letoma 2012 in 2016, s klubom pa je sedaj podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22. Letošnjo sezono je sicer začel pri češkem Nymburku in se kasneje preselil v špansko Zaragozo, od koder ga je pot vodila v slovensko prestolnico.

luka-rupnik-27-7-2020-1.jpg

Svojo košarkarsko pot je 27-letni Luka Rupnik začel v domači Idriji, leta 2009 pa je oblekel dres ljubljanskega Slovana. Po treh letih na Kodeljevem ga je kariera zanesla v Stožice, leta 2016 pa je odšel v Forco Lleido. Še isto leto je nato oblekel dres Fuenlabrade, kjer je ostal do leta 2019, sezono 2019/20 pa preživel v dresu velikanov iz Antwerpna.

Prav v letošnjem letu je z belgijskim moštvom tudi osvojil naslov belgijskega pokalnega prvaka in hkrati postal najkoristnejši igralec belgijskega pokala. Finalni obračun pokala je sklenil s kar 21 točkami, osmimi asistencami, šestimi skoki ter dvema pridobljenima žogama.

navednice-modre_edited.png

Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt z Olimpijo. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu.

LUKA RUPNIK

»Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt z Olimpijo, tako da smo v zadnjih nekaj dneh opravili ogromno pogovorov. Športni direktor Sani Bečirović mi je predstavil ambiciozen projekt, v katerega tudi sam verjamem, po pogovoru z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pa sem se hitro odločil. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu,« je za domače medije povedal Luka Rupnik.

Za Zaragozo je v sezoni 2020/21 zaigral na šestih tekmah španskega državnega prvenstva in v 12,8 minutah igre v povprečju dosegal 4,5 točke ter 2,7 asistence, v ligi prvakov pa je nastopil na dveh tekmah in v 18 minutah beležil 9,5 točke ter 2,5 asistence. Obenem je eden od stalnih članov slovenske reprezentance, nastopil pa je tudi na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022.

navednice-modre_edited.png

Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij.

SANI BEČIROVIĆ

športni direktor Cedevite Olimpije

»Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij,« je dodal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Luko Rupnika smo v začetku maja gostili tudi v našem studiu. Posnetek pogovora si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

luka-rupnik-4-5-2020-4.jpg