ŠPORT

Luka Rupnik in Matej Likar na Mestnem trgu

Objavljeno: četrtek, 12. 8. 2021 ob 10:12 - zadnja posodobitev: 12. 8. 2021 ob 14:22 | Spletno uredništvo - fotografije: Maja Hribar Mrak

Del sanjske košarkarske ekipe Slovenije na nedavnih olimpijskih igrah v Tokiu sta bila tudi Idrijčana Luka Rupnik in Matej Likar, prvi kot član reprezentance in drugi kot njen direktor. Včeraj so na mestnem trgu v Idriji vsem idrijskim olimpijcem pripravili sprejem, a se ga Žakljeva in Tratnik nista mogla udeležiti, saj imata pred sabo že nove nastope - Žakljeva je odpotovala na evropsko prvenstvo, Tratnik pa v Španijo, kjer ga čaka nastop na Vuelti.

kosarka-12-8-2021-5.jpg

To je bil praznik športa in patriotizma. Posebej so ga bili seveda veseli prijatelji in znanci obeh gostov, pa tudi mladi košarkarji Košarkarskega kluba Hidria, ki jim bo zgled uspešnega Luke Rupnika dodatna motivacija za pridno treniranje. Šport je zelo pomemben pri razvoju slehernega otroka in mladostnika. Nad uspehi naših športnikov pa se ne navdušujejo le otroci ampak tudi številni navijači. Idrija je bila v najboljših letih košarkarskega kluba pravo košarkarsko mesto z odličnimi predstavami v Modri dvorani.

kosarka-12-8-2021-1.jpg
kosarka-12-8-2021-2.jpg
kosarka-12-8-2021-6.jpg
kosarka-12-8-2021-9.jpg

Olimpijske igre v Tokiu so bile nekaj posebnega. Pa ne le zaradi oddaljenosti Japonske od Slovenije ampak predvsem zaradi odsotnosti navijačev. Strogi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa so narekovali prav poseben režim in tako na tribunah ni bilo športnih navdušencev. To smo opazili tudi navijači ob televizijskih sprejemnikih, saj nam je manjkalo navijanje, ki nemalokrat pomaga tudi igralcem na parketu do še boljših rezultatov. Osvojeno četrto mesto na olimpijskem turnirju je sanjska uvrstitev za sleherno državo. Tako na ta rezultat gleda tudi Luka Rupnik, ki je izpolnil svoja pričakovanja, pa tudi pričakovanja selektorja. Ta mu je že pred odhodom na olimpijado dodelil mesto nadomestnega igralca za trenutke, ko se je moral Luka Dončič spočiti od naporne in zahtevne igre.

Za direktorja reprezentance se te olimpijske igre še niso končale. Kot je povedal Matej Likar, ima v pisarni polno mizo zadev, ki jih mora še rešiti. Ko bo to delo opravljeno, pa bo čas za nekaj sprostitve in dopusta, med katerim pa bo seveda že razmišljal o novih tekmah in evropskem prvenstvu, ki je pred vrati.

Zbrane pred odrom in na odru na Mestnem trgu je pozdravil tudi idrijski župan Tomaž Vencelj. Čestital je članoma reprezentance za dosežene rezultate in poudaril, da so Idrijčani ponosni na športnike in njihove dosežke, obenem pa se je »posul s pepelom«, saj občina nima urejenega sistema nagrajevanja za take uspehe. Obljubil je, da se bo v prihodnje to uredilo, saj si športniki s svojimi odličnimi nastopi to tudi zaslužijo. Program je povezoval Erik Logar, gosta pa sta poskrbela še za eno dragoceno presenečenje. Košarkarsko žogo s podpisi vseh reprezentantov sta podarila Varstveno-delovnemu centru Idrija. Za glasbeno kuliso celotnega dogodka so poskrbeli glasbeniki iz domače zasedbe Moonrise band.

kosarka-12-8-2021-7.jpg
kosarka-12-8-2021-4.jpg