ŠPORT

Člana košarkarske reprezentance danes v Idriji

Objavljeno: sreda, 11. 8. 2021 ob 12:18 - zadnja posodobitev: 11. 8. 2021 ob 12:59 | Avtor besedila: Erik Logar

Kot zadnji idrijski športnik je nastop na olimpijskih igrah v Tokiu zaključil Luka Rupnik, ki je kot član košarkarske reprezentance na koncu osvojil odlično četrto mesto.

luka-rupnik-5-8-2021-3.JPG

Po tesnem polfinalnem porazu proti Franciji in kasnejšem porazu v boju za tretje mesto proti Avstraliji, je bilo med reprezentanti zaznati nekaj razočaranja, kar je pri športnikih, ki nenehno stremijo k zmagam, tudi pričakovano. A s prikazanim so lahko več kot ponosni nase, saj so združili narod, ki jim je stal ob strani tako ob zmagah, kot tudi ob porazih. In četrto mesto na olimpijskih igrah je dosežek, katerega jim zavida marsikdo.

Zato smo občani Idrije lahko ponosni, da sta bila del tega uspeha tudi dva Idrijčana. Poleg Rupnika je že vrsto let nepogrešljiv člen ekipe tudi Matej Likar, ki opravlja vlogo direktorja članske reprezentance. Oba bosta prisotna tudi na današnjem sprejemu ob 18. uri na Mestnem trgu v Idriji.

Slovenska košarkarska reprezentanca je bila s svojimi nastopi pravi hit letošnjih olimpijskih iger, saj je le malokdo pričakoval, da se bo uvrstila v boj za odličja. A s svojo igro so navdušili ljubitelje košarke po vsem svetu. Luka Rupnik je na olimpijskem turnirju na igrišču prebil 30 minut, ob tem dosegel osem točk, zabeležil enajst asistenc, en skok v napadu in pet v obrambi, prislužil pa si je tudi štiri osebne napake.

spica 2021 - ozadje.jpg
luka-rupnik-5-8-2021.JPG
SPREJEM OLIMPIJCEV
sreda, 11. avgusta, ob 18. uri
MESTNI TRG IDRIJA