Luka Rupnik ekipo popeljal do naslova

Objavljeno: ponedeljek, 9. 3. 2020 ob 13:40 / posodobljeno: ponedeljek, 9. 3. 2020 ob 16:05

Minuli konec tedna so bile oči vseh ljubiteljev košarke v Belgiji uperjene v finale pokalnega tekmovanja. Naslov si je priborila ekipa Telenet Giants Antwerp, ki je v finalu s 83:78 porazila Spirou Basket Charleroi. Idrijski košarkar Luka Rupnik pa je bil najzaslužnejši igralec za osvojitev lovorike.

Avtor: spletno uredništvo

Foto: G.MAX Professional Pictures Agency

Idrijčan je 21 točkam dodal še osem podaj, pet skokov in dve ukradeni žogi ter bil tudi izbran za najkoristnejšega posameznika na finalnem dvoboju.

Uspeh rojaka je le nekaj ur pred svojim obračunom v ligi NBA pozdravil tudi Luka Dončić, ki se je za časa igranja v Madridu družil z Rupnikom. Ta je pred odhodom v Belgijo, želel si je novega izziva in vodilne vloge v moštvu, branil barve Fuenlabrade. Luka Rupnik je bil v odgovoru Dončiću na Twitterju zelo kratek in jedrnat. Zapisal je le špansko besedico hermanito in se tako 'mlajšemu bratu' zahvalil za čestitko.

»Zmago smo si zaslužili, saj smo se borili od začetka do konca. Naš trener, ki je tudi dober psiholog, je med polčasom imel zares odličen motivacijski govor. Po odmoru smo uspeli pokazati, da smo resnično najboljša belgijska košarkaška ekipa,« je bil Rupnik po tekmi upravičeno ponosen na predstavo svoje ekipe. »To je dosežek celotne ekipe. Vso sezono trdo delam, a to lahko počnem samo zaradi ekipe. Med vikendom sem se pogovarjal s trenerjem in želel sem mu dokazati, da sem lahko vodja na igrišču,« je za medije po tekmi še dodal Rupnik.