Lovrenc Habe v prvi službi

Objavljeno: četrtek, 1. 4. 2021 ob 11:37 | Spletno uredništvo

Rektorica Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdija Kutnar, je pred dnevi podelila nagrade in priznanja, s katerimi univerza izpostavlja najuspešnejše in najbolj prodorne sodelavce in študente. Edino študentsko priznanje z letnico 2020 je rektorica podelila Lovrencu Habetu iz Zadloga na predlog Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

lovrenc-habe-1-4-2021-6.jpg

Lovrenc Habe je bil v letošnjem študijskem letu absolvent magistrskega študijskega programa druge stopnje Razredni pouk. Na univerzi je že leta 2016 prejel status kulturnika/umetnika. Bil je član komisije za spodbujanje in spremljanje kakovosti izobraževalnega, raziskovalnega in umetniškega dela na fakulteti, član Akademskega zbora UP PEF ter od novembra 2019 tudi član Senata Univerze na Primorskem. Aktiven je bil v fantovskem pevskem zboru in vodil prvo študentsko gledališko skupino PEF Teater. Zastavil je velik projekt »Od PEF-a do Triglava«, ki promovira zdrav način življenja med študenti in zaposlenimi.

Občina Idrija mu je lansko leto podelila občinsko nagrado, saj se je v preteklih letih izkazal v številnih kulturnih in umetniških projektih na območju občine Idrija.

navednice-modre_edited.png

Zelo rad delam z mladino, dijaki. To so bistre glave, mladi odrasli, ki niso obremenjeni s preteklostjo. Mladina je pripravljena zelo veliko narediti, samo malo spodbude potrebuje.

VIDEO POSNETEK

lovrenc-habe-1-4-2021-3.jpg

Kot je povedal v TV studiu Idrijskih novic, je dobil prvo redno zaposlitev v Dijaškem domu Koper. Ker pa mu ostaja še polno energije in volje, pa razmišlja tudi o aktivni vključitvi v politiko na občinski ali pa na državni ravni. Kako bo ta projekt izpeljal, pa si poglejte v posnetku pogovora z urednikom Damijanom Bogatajem.

AUDIO POSNETEK

Lovrenc Habenagrajenec Univerze na Primorskem
00:00 / 14:32