Lekarna skrajšuje urnik

Objavljeno: sreda, 18. 3. 2020 ob 12:41 / posodobljeno: sreda, 18. 3. 2020 ob 13:25

Lekarna v Cerknem bo poslovala s skrajšanim delovnim časom. Tako je sklenila uprava Lekarne Ljubljana in s tem prilagodila poslovanje zaostrenim razmeram v času epidemije.

Avtor: spletno uredništvo

lekarna-cerkno-18-3-2020.jpg

Po novem bo Lekarna Cerkno do nadaljnjega obratovala od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure, ob sobotah in nedeljah pa bo lekarna Cerkno zaprta. »V Lekarni Ljubljana sledimo navodilom in odredbam pristojnih organov Republike Slovenije, Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, glede preprečevanja okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2. Ker je na prvem mestu skrb za vsesplošno zdravje naše družbe, tako naših zaposlenih kot naših strank, smo že sprejeli vrsto preventivnih ukrepov,« so v Lekarni Ljubljana zapisali v sporočilu za javnost.
Vstop v enote Lekarne Ljubljana je po novem mogoč le posamično. V primeru znakov okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) naj stranke ostanejo doma, v lekarno po zdravila pa naj pride druga zdrava oseba. V skladu z Odredbo ministra za zdravje (Uradni list 22/2020) je izdaja zdravil za uporabo v humani medicini pri izvajalcih lekarniške dejavnosti omejena. Lekarna lahko izda zdravilo na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca, zdravilo brez recepta v količini enega pakiranja na osebo. Odredba velja do preklica (dokler ne preneha nevarnost širjenja bolezni COVID-19).
Do nadaljnjega so odpovedana vsa svetovanja ob meritvah in meritve v lekarnah (npr. glukoza v krvi, holesterol, venski pretok, osteoporoza, težave s prostato, nega kože in drugo).
Stranke lahko informacije o delovanju lekarn dobijo tudi preko Klicnega centra Lekarne Ljubljana, na telefonski številki 01 23 06 100.