LL Grosist odprl novo poslovalnico v Idriji

Objavljeno: torek, 25. 2. 2020 ob 7:25 / posodobljeno: torek, 25. 2. 2020 ob 12:14

LL Grosist je v prostorih nekdanje lekarne v Idriji včeraj odprl veliko samopostrežno specializirano prodajalno z medicinskimi pripomočki. Otvoritveni trak so prerezali župan Tomaž Vencelj, direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej, direktorica LL Grosista Andreja Leskovec in poslovodkinja nove prodajalne Anja Mlakar.

Avtor: Damijan Bogataj

lekarna-6-25-2-020_edited.jpg

Lekarna Ljubljana je imela svojo redno poslovalnico v lokalu stanovanjskega bloka ob glavnem križišču v Idriji vse od njegove postavitve v 60. letih. Zaradi utesnjenosti in boljše dostopnosti in predvsem večjega parkirišča so se pred leti preselili v klet doma upokojencev. Ker pa tudi v novem poslovnem prostoru ni dovolj površin za pregledno urejeno trgovino z medicinskimi pripomočki, je LL Grosist od občine odkupil stari poslovni lokal in začel s prenovo.

Na svečanem odprtju se je kljub neprijaznemu vremenu zbralo kar nekaj domačinov in gostov iz Ljubljane. Zbranim so spregovorili vodilni predstavniki podjetja. Andreja Leskovec, direktorica podjetja LL Grosist, je povedala, da ima Idrija pri njih prav posebno mesto. Ponosni na prispevek farmacevtov in zdravnikov v zgodovini mesta in rudnika ohranjajo vez s tradicijo Idrije tudi v sedanjem času. Zato ni slučaj, da prav idrijska čipka krasi darilni program lekarne, ki je med uporabniki in kupci naletel na prijazen sprejem. Prodajalne LL Viva so namenjene vsem ljudem, ki potrebujejo kakovostne zdravstvene pripomočke ali nasvete. Prav strokovni pomoči bodo tudi v poslovalnici v Idriji posvečali posebno pozornost, saj lahko z uporabo pravih medicinskih pripomočkov korenito skrajšamo čas okrevanja ali pa preprečimo neljube nevšečnosti.

navednice-sive.jpg

Prihodnost je v majhnih trgovinah, saj smo uporabniki siti ogromnih trgovskih središč brez duše.

 

Marjan Sedej

direktor Lekarne Ljubljana

lekarna-3-25-2-020.jpg
lekarna-5-25-2-020.jpg
lekarna-8-25-2-020.jpg

Kljub neprijaznemu vremenu je zbranim zapela Alenka Godec in z zimzeleno »Življenje je lepo« v sicer vremensko turoben idrijski vsakdan vsadila seme pomladnega optimizma.

S spoštovanjem se je ozrl tudi na delo predhodnikov, ki so v 50 letih delovanja idrijske lekarne pod okriljem Lekarne Ljubljana med Idrijčani utrdili spoznanje, da v tej ustanovi delujejo predani in strokovno usposobljeni strokovnjaki s področja farmacije.

Po mnenju Tomaža Venclja, župana Občine Idrija, pomeni odprtje specializirane prodajalne LL Viva v prostorih na Lapajnetovi ulici ob glavnem križišču pomemben korak k oživljanju opuščenih poslovnih prostorov v mestu. Pot od ideje za nakup medicinskega pripomočka do njegovega prevzema v strokovni trgovini bo poslej v Idriji krajša. »S tem odprtjem LL Grosist v praksi potrjuje trditev, da se tudi v manjših, od glavnega centra v Ljubljani oddaljenih krajih, kaj izplača,« je še poudaril župan Tomaž Vencelj.

Še pred uradnim rezanjem otvoritvenega traku pa se je poslovodstvo LL Grosista izkazalo tudi kot družbeno odgovorno podjetje. Občini Idrija so podarili 3.000 evrov za nakup otroških igral, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Idrija 1.000 evrov za nakup nujne opreme in po 500 evrov humanitarnima organizacijama Karitas in Rdeči križ za lajšanje socialnih stisk v mestu.

Kljub neprijaznemu vremenu je zbranim tri pesmi zapela še Alenka Godec in z zimzeleno »Življenje je lepo« v sicer vremensko turoben idrijski vsakdan vsadila seme pomladnega optimizma.

Po rezanju otvoritvenega traku, ki so ga opravili direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej, direktorica LL Grosista Andreja Leskovec, župan Tomaž Vencelj in poslovodkinja LL Vive Idrija Anja Mlakar je slednja zbrane povabila k ogledu prodajalne. Prodaja je stekla takoj, saj so najbolj zagreti kupci izkoristili otvoritvene popuste, ki bodo v veljavi še vse do 6. marca.

Za piko na i pa so se izkazali še kuharski mojstri Gostilne Kos s pripravo odličnih žlikrofov s tremi omakami ter nepogrešljivo idrijsko ocvirkovco. Gostje iz Ljubljane so jih zelo pohvalili.

Marjan Sedej, direktor Lekarne Ljubljana, je v nastopu v Idriji ostro okrcal uradnike na Ministrstvu za zdravje in poudaril, da je odpiranje novih specializiranih prodajaln LL Viva »odgovor na norost uradnikov v Ljubljani«, ki po njegovem mnenju ne razumejo bistva lekarniške dejavnosti. »Prihodnost je v majhnih trgovinah, saj smo uporabniki siti ogromnih trgovskih središč brez duše. Prodajalna LL Viva v Idriji bo sledila potrebam kupcev, ki ob nakupu medicinskih pripomočkov cenijo tudi pošten nasvet strokovnjaka.«

lekarna-4-25-2-020.jpg

LL Grosist je Občini Idrija podaril 3.000 evrov za nakup otroških igral, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Idrija 1.000 evrov za nakup nujne opreme in po 500 evrov humanitarnima organizacijama Karitas in Rdeči križ za lajšanje socialnih stisk v mestu.

lekarna-2-25-2-020.jpg

Robert Zabukovec v akciji