Kuzle ob 40-letnici na vinilu

Objavljeno: sreda, 18. 11. 2020 ob 12:01 / posodobljeno: 18. 11. 2020 ob 14:13 | Damijan Bogataj

Pisalo se je leto 1980, ko so se KuZle v postavi Bojan Lapanja (vokal), Dare Kaurič (kitara, vokal), Dušan Moravec (bas, vokal) in Iztok Turk (bobni) prvič snele z vajeti in začele svoj udarni glasbeni pohod po slovenskih odrih. 

kuzle-18-11-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Punk komadi z začetka 80. let so vsekakor prestali test časa! Upamo, da bo vsem našim sledilcem in prijateljem plošča Naredte revolucijo (za) KuZle (gre) všeč in da na njej ne bodo iskali samo zvoka iz preteklosti, ampak se bodo – tako, kot mi – z užitkom prepustili zvoku novih generacij.

Čeprav so z njim zaključile že dve leti kasneje, pa so njihova sporočila še vedno zelo aktualna. Ob svoji 40-letnici so se jih odločile prepustiti naslednikom. Z izzivom so se spoprijeli Noctiferia, Alo!Stari, Dubioza Kolektiv, Pigs Parlament, EightBomb, Grega Skočir & Zoran Čalić, Zmelkoow, Okustični, Nick Kay, Banditi, Koala Voice, Jure Lesar, Shaun Banks, Clockwork Psycho ter Haris Pilton feat. Buni KuZla.

Izvajalci so s priredbami presegli pričakovanja KuZl. »Punk komadi z začetka 80. let so vsekakor prestali test časa! Upamo, da bo vsem našim sledilcem in prijateljem plošča Naredte revolucijo (za) KuZle (gre) všeč in da na njej ne bodo iskali samo zvoka iz preteklosti, ampak se bodo – tako, kot mi – z užitkom prepustili zvoku novih generacij. Ker prav to nam je bilo vedno glavno gonilo v ustvarjanju glasbe - prepustiti se novim tokovom, sprejemati nove stvari,« poudarjajo KuZle. Ostale pa so zveste formatu izdaje iz svojega časa – vinilki, to pot z ročno oštevilčenimi izvodi. Izdaja je nekaj posebnega tudi v oblikovnem smislu, saj je ovitek opremljen z besedili, fotografijami ter celo stripi, narejenimi po besedilih pesmi. Pod oblikovanje se podpisuje Dado Andder. Album si bodo lahko kupci z vinilki priloženo pretočno kodo prenesli tudi v digitalni obliki, do 4. decembra pa ga lahko v prednaročilu dobijo s 15-odstotnim popustom.

kuzle-18-11-2020-2.jpg
kuzle-18-11-2020-1.jpg
kuzle-18-11-2020-2.jpg

Plošča Naredte revolucijo (za) KuZle (gre) bi sicer morala luč sveta ugledati že junija, vendar se je zaradi vsesplošne morbidne situacije izid zavlekel, kar pa je na koncu prineslo še nekaj dodatnih izvajalcev. »Za dodaten poriv in izbiro je zaslužen tudi Andrej Karoli, oziroma Val 202, ki je predlagal izvajalce, ki so še dodatno nadgradili projekt. Od začetnih planiranih desetih skladb je zdaj na albumu petnajst skladb zelo različnih izvajalcev oziroma stilov od old skul panka do ska panka, duba, rockabillya, electra, pschobillya, metala in alter popa. Priredbe so presegle naša pričakovanja. Punk komadi z začetka 80. let so vsekakor prestali test časa! Vsi povabljeni so se z veseljem odzvali in če bi vinilna plošča prenesla daljšo minutažo, bi zagotovo imeli še nekaj izvajalcev več,« še dodajajo KuZle.

Album bo izšel 4. decembra pri ZKP RTV Slovenija na vinilu v ročno oštevilčeni nakladi in s priloženo pretočno kodo.