Kupci stavijo na kakovost in primerno ceno

Logatec, 25. oktobra 2019

uredništvo

Podjetje Okna in vrata Nagode iz Logatca se je nedavno tega preselilo v nove poslovno-proizvodne prostore v obrtno-industrijsko cono Zapolje v Logatcu. Objekt je zgrajen v skladu s sodobnimi gradbenimi standardi, v smeri minimalnega obremenjevanja okolja. Zaposleni imajo tudi trim sobo z namiznim tenisom, pikadom, ročnim nogometom, sodobno opremljeno jedilnico, košarkarsko igrišče, … Velik razstavni salon in sodobna proizvodnja pa odražata kvalitetno stavbno pohištvo. Pogovarjali smo se z direktorjem Janezom Nagodetom.

nagode Fotografija_076.jpg

S Tržaške ceste v Logatcu ste se preselili v obrtno cono, tik ob regionalno cesto Logatec – Vrhnika. Verjetno je razlika v pogojih dela velika.

Res je. Stara lokacija ni več nudila dobrih delovnih pogojev. Umeščeni smo bili v strnjeno naselje, ki ni dopuščalo širitve. V novem objektu smo veliko pozornost namenili dobremu počutju zaposlenih in skrbi za stranke, saj se razstavni salon razprostira kar na 600 m2. V salonu imamo več hišic, kjer si stranke lahko ogledajo celotno podobo – barve oken, senčil, toplotnega ovoja in na ta način lahko izberejo najboljšo kombinacijo za njihovo hišo. Na ogled so hiške z lesenimi okni, PVC okni, v izvedbi les/aluminij, panoramske stene, vhodna in notranja vrata, …

 

Kateri so vaši ključni kupci?

Okna in vrata izdelujemo za celotno področje Slovenije, pa tudi za tujino. Vsaka stranka nam je pomembna. Veliko strank imamo tudi z Idrijskega in Cerkljanskega. Le-teh se še posebej razveseli kolega Aleš Rupnik, ki prihaja Iz Idrije, in se jim res strokovno posveti.

Kakšna okna izbrati: lesena ali iz PVC materiala?

Pri nas imamo leseno in PVC stavbno pohištvo. Morda se kdo boji vzdrževanja lesenih oken, vendar je ta strah odveč. Tehnologija barvanja je v teh letih zelo napredovala, vsa okna potapljamo, da les sam vpije toliko barve, kolikor je potrebuje, in se zaščiti proti glivicam, insektom, uv žarkom. Končna barva je že četrti nanos, tako da so okna res zaščitena. Izpostavljene dele pa zaščitimo z aluminijem. Zelo dobra odločitev so tudi okna v kombinaciji les/aluminij.

054632132.jpg

Ob menjavi lesenih oken pa se lahko pridobi tudi subvencija Eko sklada.

Za menjavo oken in vhodnih vrat se lahko pridobi nepovratna sredstva. Stranke nimajo nobene dela, vso ustrezno dokumentacijo jim mi pripravimo brezplačno.

 

Podjetje Okna in vrata Nagode je družinsko podjetje. Kje so prednosti?

Poleg mene je v podjetje vključena tudi žena, kar je zelo pomembno, saj na ta način cela družina diha s podjetjem, razume delovanje in se trudi za razvoj. Hčerki sta še v osnovni šoli, sin pa hodi na srednjo lesarsko šolo in vsi že pomagajo v podjetju. Meritve pa opravlja brat Gregor. Sicer imamo 29 zaposlenih, ki so zelo pridni in vsak prispeva svoj kamenček h končnemu cilju. To pa so zadovoljni kupci.

V novembru imate tudi dan odprtih vrat.

Res je. Lepo vabim vse vaše bralce na ogled naših prostorov, kjer jim bomo pokazali tudi načine izdelovanja oken in vrat. Vabljeni so vsi, tudi če niso bodoči kupci, ampak bi si prostore radi samo ogledali. Dobrodošli, vsakega čaka tudi majhna pozornost.

Pogovor je bil objavljen v oktobrski izdaji ABC biltena.