Krvodajalska akcija avgusta

Objavljeno: 3. 7. 2020 ob 7:23 | Damijan Bogataj

Letošnje leto je na področju krvodajalstva izredno težavno, saj pristojni le s težavo zagotavljajo zadostne zaloge krvi. Zaradi epidemije so morali prilagoditi krvodajalske akcije, saj je bilo potrebno storiti vse za zaščito krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanje možnih prenosov bolezni. Na Zavodu za transfuzijo ugotavljajo, da so zaloge krvi nizke, vendar takšne, da kljub temu z njimi še lahko pokrivajo potrebe po krvi.

»Meseca maja smo imeli izredno krvodajalsko akcijo v Idriji in odziv krvodajalcev je bil tudi tokrat izjemen. V mesecu avgustu pa bo potekala redna krvodajalska akcija v Idriji in Cerknem,« so v sporočilu za javnost zapisali na idrijski izpostavi Rdečega križa. Akcija bo potekala tako, da se bo vsak krvodajalec predhodno dogovoril za termin in uro odvzema. Organizatorji bodo preko telefona preverili ali krvodajalec ustreza pogojem za darovanje in če nima bolezenskih znakov morebitne okužbe. Pred vhodom v prostore bo triažna kontrolna vstopna točka, kjer bodo ponovno preverili ustreznost in vsakemu krvodajalcu izmerili telesno temperaturo.
Krvodajalska akcija bo potekala v Osnovni šoli Idrija v ponedeljek in torek, 24. in 25. avgusta, med 7. in 13. uro ter v sredo, 26. avgusta, med 7. in 14. uro. V Cerknem bo organizirana krvodajalska akcija v poslopju osnovne šole v četrtek, 27. avgusta, od 7. do 13. ure. 

Krvodajalska akcija bo potekala v Osnovni šoli Idrija v ponedeljek in torek, 24. in 25. avgusta, med 7. in 13. uro ter v sredo, 26. avgusta, med 7. in 14. uro.

V Cerknem bo organizirana krvodajalska akcija v poslopju osnovne šole v četrtek, 27. avgusta, od 7. do 13. ure. 

navednice-rdece.jpg

Zaupamo zvestim darovalcem, da bomo tudi tokrat strnili moči in pomagali po svojih močeh.

 

TANJA TOMINEC

sekretarka RK Idrija

Krvodajalci, ki se želijo udeležiti te akcije, naj pokličejo na telefonsko številko 051 389 270, 051 671 147 ali 030 716 796, kjer se lahko naročijo vsak delovni dan od 7. do 15. ure.
»Krvodajalce bomo povabili tudi preko SMS vabila, vse pa vabimo, da se odzovejo. Zaupamo zvestim darovalcem, da bomo tudi tokrat strnili moči in pomagali po svojih močeh. Hvala vsem in krvodajalski pozdrav,« je  v sporočilu za javnost še zapisala Tanja Tominec, sekretarka na idrijskem Rdečem križu.