Krizni štab ukrepa

Objavljeno: ponedeljek, 16. 3. 2020 ob 14:38

Na rednem dopoldanskem delovnem sestanku so se v idrijski Mestni hiši danes sestali člani poveljstva Občinskega štaba Civilne zaščite. Pregledali so aktualne razmere na območju občine in se dogovorili za ukrepe v prihodnjih dneh.

Avtor: spletno uredništvo

Življenje občanov se je po zaprtju šol in ukinitvi javnega prevoza tudi na Idrijskem korenito spremenilo. Trgovine skrajšujejo delovni čas, zdravstveni delavci pa pod posebnimi pogoji obvladujejo razmere v zdravstvenem domu. Petkova uredba župana Tomaža Venclja o organizaciji varstva za otroke staršev, ki delajo v vojski, policiji ali zdravstvu, se ni uresničila. Na občino so prejeli samo eno prijavo in še to so starši kasneje umaknili, saj so se z delodajalcem dogovorili za drugačen urnik dela. 
Na današnjem operativnem sestanku poveljstva Občinskega štaba Civilne zaščite so posebej poudarili, naj občani resno vzamejo navodila strokovnjakov. V prvi vrsti pa naj ostanejo doma, če pa se odpravijo v naravo, naj opazijo, da se ne srečujejo in družijo z drugimi ljudmi. To pa velja tudi za člane poveljstva Občinskega štaba Civilne zaščite na občini, ki so na današnjem delovnem sestanku v Mestni hiši sedeli na štirimetrski razdalji.  
Vrata v Mestno hišo so zaklenjena. Na vratih so izpisana navodila za vzpostavljanje kontaktov, ki se jih morajo občani po prihodu v Mestno hišo strogo držati.
V poveljstvu Občinskega štaba Civilne zaščite Občine Idrija ob županu Tomažu Venclju delujeta še Aleš Lapajne, svetovalec za področje Civilne zaščite in reševanje in namestnik poveljnika štaba Civilne zaščite, ter Boštjan Brelih, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite.

obcina5-16-3-020.jpg