Križem Kapica za starostnike

Objavljeno: torek, 15. 12. 2020 ob 15:00 | Spletno uredništvo

Letošnji december je za prostovoljce Rdečega križa nekoliko otežen, saj zaradi epidemije ne morejo osebno z obiski razveseliti starejših v domu starostnikov, kot so to počeli vsa leta doslej. Letos so tako poiskali nove poti, s katerimi želijo starostnikom polepšati decembrske praznične dni in jim sporočiti, da nanje niso pozabili, temveč obiske le prestavili na ugodnejši čas.

Na Rdečem križu so pripravili voščilnice skupaj z zloženko Križem Kapica, ki jo pošiljajo po pošti. Križem Kapica je pogumna deklica, ki se odpravi na obisk k babici v gozd, kjer pa nanjo preži volk. Vendar pa znak Rdečega križa, ki ga nosi na rokavu, deklico varuje pred nevarnostmi. Ta znak namreč pomeni, da Križem Kapica pomaga vsakemu, ki je pomoči potreben.

V projektu sodelujejo prostovoljke Rdečega križa Kanomlja ter skupina prostovoljcev pod okriljem Adrijane Erjavec, ki so že lansko leto pripravili darila za starejše uporabnike Rdečega križa. Tudi letos mislijo nanje, zato so pripravili darila, ki jih bodo uporabniki prejeli skupaj z mesečnim paketom Rdečega križa. Z željo, da jih doseže topla misel, predani prostovoljci širijo pozitivne misli na prihajajoče boljše čase. »Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, ki so prispevali darila in čas za pomoč drugim. Hvala tudi Mladinskemu centru Idrija, ki pripravlja božični dobrodelni koncert »Praznična Bandemija«, na katerem bodo zbrana sredstva namenili Rdečemu križu Idrija,« je za Idrijske novice povedala Tanja Tominec, sekretarka RKS OZ Idrija.