Kradejo kot srake

Objavljeno: četrtek, 26. 3. 2020 ob 7:10

Idrijski policisti so imeli včeraj polne roke dela s tatovi. Ti pa tokrat niso vzeli na piko dragih tehničnih naprav ampak drva. Zato gre utemeljeno sklepati, da bo letošnja zima še dolga.

Avtor: spletno uredništvo

drva-1-25-3-2020.jpg

fotografija je simbolična

Idrijski policisti so si že zarana, nekaj po 8. uri zjutraj, v Idriji ogledali kraj prve tatvine. Še neznani zmikavti so z dvorišča ene od stanovanjskih hiš neznano kam odpeljali kar 5 kubičnih metrov krojenih in okroglih drv. Kasneje pa so policiste klicali še v Ljubevč, kjer je še neznani ljubiteljski gozdar na lastno pest v strugi potoka Ljubevščica posekal nekaj dreves, da bi iz debel pripravil drva za kurjavo. Po oceni policistov bi iz podrtih debel lahko pripravil vsaj 5 kubičnih metrov drv. S tem posekom je lastniku gozda povzročil za vsaj 500 evrov materialne škode.

O dvojni kraji drv so idrijski policisti že obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. V prihodnjih dneh bodo policisti zbirali informacije in kasneje o zaključkih preiskave tega kaznivega dejanja in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali še kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.