Košarkarska drama v Novi Gorici

Objavljeno: 18. 12. 2019 ob 13:39

Članska košarkarska ekipa KK Hidria je v zadnji tekmi pred premorom v pravem trilerju zmagala tudi v Novi Gorici. Favorizirani domačini v prvih osmih krogih niso doživeli poraza, še najbolj pa so se na začetku prvenstva namučili prav v Idriji, ko so si zmago priborili šele v zadnjih tridesetih sekundah tekme. Na povratni tekmi je bila drama še večja, na koncu pa so bili Idrijčani tisti, ki so v znak zmagoslavja dvignili roke visoko v znak.

Avtor: Klemen Pavrič

kosarka-18-12-2019.jpg

S trojko ob izteku prve četrtine je Jan Močnik Gorici prinesel prednost treh točk, idrijski košarkarji pa so v nadaljevanju odgovorili na pravi način. Z raznovrstno igro v napadu in požrtvovalnostjo v obrambi jim je v drugi četrtini uspelo tehtnico prevesiti na svojo stran, končni rezultat polčasa pa je z metom iz sredine igrišča postavil Sovre Nemanič (42:47). V začetku drugega dela so Idrijčani prišli do najvišje prednosti devetih točk, ni pa bilo pričakovati, da bodo domačini vrgli puško v koruzo. Zanesljivo so začeli nižati zaostanek in v zadnji četrtini po dolgem ponovno prešli v vodstvo. Napovedovala se je izredno napeta končnica, v kateri pa je bila bližje zmagi domača ekipa, ki je po uspešno izvedenih prostih metih 14 sekund do konca vodila za tri. Idrijčani so v zadnjem napadu na tekmi poiskali Rupnika, nad katerim je bila storjena nešportna osebna napaka. Blaž je hladnokrvno zadel oba prosta meta ter zaostanek znižal na točko. Do konca so ostale le še štiri sekunde. Po minuti odmora je žoga še enkrat prišla do Rupnika, ki je ob zvoku sirene zadel težak met za tri točke in poskrbel za eksplozijo navdušenja med številnimi idrijskimi navijači na tribunah. Svoj doprinos k velikemu uspehu so dodali vsi idrijski igralci, ki so ta večer stopili na parket, kar pet pa jih je tekmo končalo z dvomestnim številom točk.

KK NOVA GORICA : KK HIDRIA 81:83

(22:19, 20:28, 22:20, 17:16)

Strelci KK Hidria:

Blaž Rupnik: 22 točk

Tjan Prem: 2 točki

David Nathan Sovre Nemanič: 13 točk

Blaž Bončina: 3 točke

Aljaž Vidmar: 12 točk

Matevž Mlakar: 16 točk

Simon Tratnik: 10 točk

Anže Bogataj: 5 točk

Pionirji U13 so na turnirju Basket4Kids prikazali všečno igro ter se v uvodnem srečanju hrabro zoperstavili domžalskemu Heliosu, v drugi tekmi pa še ekipi iz Sežane, ki je na koncu osvojila turnir. Na tretjem obračunu je idrijsko moštvo premagalo domačo ekipo 3x3 Piran, kar je zadostovalo za zasluženo osvojeno tretje mesto. Pionirji U15 so v tekmi 1. SKL brez težav vknjižili novo zmago proti Piranu, za popoln izkupiček pa je manjkal edino uspeh kadetov na gostovanju pri Novi Gorici. V decembru kadete čaka še tekma v Sežani, v nedeljo pa sledi zaključek Lil Maestro Basketball League v Ilirski Bistrici.

Za člansko ekipo sedaj sledi skoraj enomesečni premor, 11. januarja pa v Modri dvorani gostuje Tolmin. Hidria si po devetih odigranih krogih s Slovanom deli drugo mesto na lestvici (7 zmag, 2 poraza), od preostalih petih tekem pa bodo kar tri odigrane pred domačo publiko v Modri dvorani. Obeta se nadvse razburljiv preostanek sezone v lovu na tako želeno drugo mesto v skupini, ki prinaša kvalifikacije za vstop v 2. SKL.