Konec tehničnih pregledov

Objavljeno: torek, 17. 3. 2020 ob 9:51

Včeraj popoldne so v delavnici Avto Krke na Marofu med Idrijo in Spodnjo Idrijo opravili še zadnje tehnične preglede vozil. Ob polnoči je stopila v veljavo vladna uredba, ki prepoveduje tudi to dejavnost. Vsem, ki jim v teh dneh poteče veljavnost tehničnega pregleda, se veljavnost prometnih dovoljenj in zavarovanj samodejno podaljša do 16. maja 2020.

Avtor: spletno uredništvo

avtokrka-3-17-03-020.jpg

Danes je začel veljati vladni odlok o zaprtju »nenujnih« trgovin, ki se neposredno nanaša tudi na poslovanje avtomobilskih servisov in drugih avtomobilskih storitev. Prodaja novih avtomobilov je zaradi nastalega položaja že zastala. Lastniki avtomobilov, ki jim prav v teh dneh poteče veljavnost prometnega dovoljenja, morajo sami poskrbeti za izpravnost vozila. Vladni odlok pa zagotavlja, da se veljavnost vseh prometnih dovoljenj podaljša za en mesec. Po trenutni oceni pristojnih bo moč tehnični pregled spet opraviti po 16. aprilu. Veljavnost vseh prometnih dovoljenj vključno z zavarovanjem pa se podaljša do 16. maja 2020.
Še preden se je v Sloveniji zaradi izbruha korona virusa ustavilo vse javno življenje in so svoja vrata zaprle vse nenujne trgovine, so pri nekaterih ponudnikih tehničnih pregledov veljala posebna navodila. Ranljive skupine ali celo bolni so lahko za opravljanje tehničnega pregleda pooblastili drugo osebo. »V skrbi za zdravje in preprečevanje širjenja korona virusa vas naprošamo, da v primeru, ko upravnega postopka ne morete opraviti osebno (na primer tehnični pregled, registracija, zavarovanje vozila, homologacija), lahko to za vas opravi zdrava oseba, ki ima s seboj pooblastilo in svoj osebni dokument,« so za večjo varnost poskrbeli pri AMZS. Hkrati je postopek registracije ali zavarovanja v prostorih opravljala le ena oseba.

avtokrka-6-17-03-020.jpg