Konec podjetja Lindab IMP Klima v Godoviču 

Objavljeno: 30. 6. 2020 ob 10:56 | Damijan Bogataj

Kot poroča Radio Odmev, je danes zjutraj Roman Krutšinkin, direktor podjetja Lindab IMP Klima iz Godoviča, na jutranjem zboru delavcev, ki je bil sklican pred stavbo družbe, zaposlenim sporočil, da zapirajo podjetje v Godoviču. Zaprli bodo tudi vse njegove poslovalnice v Srbiji, Črni Gori ter Bosni in Hercegovini.

lindab-30-6-2020.jpg

Lastniki v švedskem Lindabu so se za zaprtje odločili po strateškem pregledu poslovanja podjetja. Družba posluje z negativnim izidom, razmere zaradi epidemije pa so situacijo še poslabšale. Metka Rupnik je v novici dneva še zapisala, da bo po napovedih pristojnih proizvodnja v IMP Klimi tekla še do konca tega leta, nato pa bo uveden likvidacijski postopek.  
Švedski Lindab je IMP Klimo kupil leta 2015 od spodnjeidrijske Hidrie. Švedi so ob nakupu zagotavljali, da bodo dolgoročno razvijali lokacijo v Godoviču, kjer je bilo ob nakupu podjetja zaposlenih 320 ljudi, celotna korporacija Lindab pa je takrat zaposlovala 4.900 delavcev v 32 državah. V letu 2014 je IMP Klima ustvarila 30 milijonov evrov prodaje.

Lastniki v švedskem Lindabu so se za zaprtje odločili po strateškem pregledu poslovanja podjetja. Družba posluje z negativnim izidom, razmere zaradi epidemije pa so situacijo še poslabšale.