kolo-fara--2-27-9-019.jpg

ŠOLARJI PREIZKUSILI KOLESARSKO POT

IDRIJA, 27. septembra - Učenci OŠ Spodnja Idrija so kot ambasadorji programa Varno na kolesu že preizkusili novo kolesarsko pot od Idrije do Marofa. Na ta način so aktivno ozaveščali okolico o nujnosti uporabe okolju prijaznejših prevoznih sredstev.

kolo-fara---27-9-019.jpg

OŠ Spodnja Idrija je v minulem tednu obeležila Evropski teden mobilnosti ter v duhu spodbujanja aktivne in varne udeležbe najmlajših v promet organizirala kolesarski izlet. Skupina petnajstih učencev šestega razreda se je v spremstvu učiteljev podala proti Idriji. Še pred odhodom so učitelji skupaj z učenci pregledali kolesa, se prepričali, da so ustrezno opremljena, ter si nadeli čelade. Del poti je potekal tudi po novi kolesarski poti, ki je učencem zagotovo olajšala pot do cilja. Po kratkem postanku na Mestnem trgu se je skupina mladih kolesarjev podala nazaj v šolo v Spodnjo Idrijo.
Učitelj Marko Fink je povedal: »Povsod so nas spremljali nasmejani obrazi pešcev in kolesarjev, ki smo jih srečevali. Edini malo kisel obraz smo opazili za krmilom avtomobila. Tako smo prišli do naslednjega zaključka: hoja in kolesarjenje prinašata dobro voljo, avto naj zato ostane doma.«