Kolektor v Novi Gorici gradi stanovanja

Objavljeno: 17. 12. 2019 ob 10:52 / posodobljeno: 17. 12. 2019 ob 11:14

S položitvijo temeljnega kamna se je začela gradnja druge stolpnice stanovanjske soseske Majske poljane v Novi Gorici. Temeljni kamen sta vgradila direktor podjetja K. Tivoli Tine Vadnal in župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič.

Avtor: uredništvo 

Novogoriški župan je ob položitvi temeljnega kamna povedal, da so v Novi Gorici že težko pričakovali stanovanjsko gradnjo, saj da stanovanj v mestu primanjkuje. »Stanovanja so eden temeljnih razvojnih izzivov, če se hoče razvijati gospodarstvo. Potrebujemo tudi ugodno okolje, da mesto pomlajujemo. To pa pomeni, da smo privlačni za naseljevanje mladih družin in povratek diplomantov po študiju. Stanovanje je primarna eksistencialna skrb vsakega človeka in vsake družine. In ker so potrebe pri nas po stanovanjih velike, je to tudi izziv občine.«

Zavedamo se, da je nakup doma življenjska investicija, ki ne vpliva le na bodoče stanovalce ampak tudi na njihove potomce. Ob zavedanju, da zasnova naših stanovanjskih sosesk vpliva tudi na okolico, stremimo tako k uporabnosti kot tudi k modernim in sodobnim standardom.

Tine Vadnal

direktor podjetja K. Tivoli

majske-poljane-5d444a64a40ca-5d444a64a73

vir: Finance

Zasebna gradnja je pomemben prispevek k zagotavljanju dovolj velikega števila stanovanj in s tem k nižanju cene stanovanj. »Nadaljevanje projekta Majskih poljan je izjemnega pomena za oživljanje degradiranega območja, ki je nekoč predstavljalo rob mesta Nove Gorice, danes pa se postavlja v center prvega evropskega čezmejnega somestja, ki želi postati evropska prestolnica kulture in mednarodno središče,« je še povedal Miklavič.

Podjetje K. Tivoli ima sedež v Ljubljani. Manjšinski 49-odstotni lastniški delež ima v njem podjetje Kolektor Koling.

Stolpnica B bo oblikovana edinstveno, s funkcionalnimi in praktično zasnovanimi 73 stanovanji, odprtimi poslovnimi prostori in podzemno garažo. Po besedah Tineta Vadnala, direktorja podjetja K. Tivoli, so veliko pozornosti namenili postavitvi stanovanj in smiselni izkoriščenosti prostora. »Zavedamo se, da je nakup doma življenjska investicija, ki ne vpliva le na bodoče stanovalce ampak tudi na njihove potomce. Ob zavedanju, da zasnova naših stanovanjskih sosesk vpliva tudi na okolico, stremimo tako k uporabnosti kot tudi k modernim in sodobnim standardom,« je po položitvi temeljnega kamna povedal Tine Vadnal. Če bo šlo vse po načrtih, bodo prva stanovanja vseljiva v prvi polovici leta 2021.

121219gr_-_kopija_edited.jpg