Kolektor nadaljuje s proizvodnjo

Objavljeno: ponedeljek, 23. 3. 2020 ob 8:31

Po četrtkovi predčasni prekinitvi proizvodnje v Kolektorju, danes spet nadaljujejo z delovnim procesom. Testi so pokazali, da se na delavca, ki je bil v stiku z enim od okuženih, virus ni prenesel. Proizvodnja teče tudi v Eti in Hidrii.

Avtor: Damijan Bogataj

kolektor-23-3-2020.jpg

Predčasna prekinitev dela v proizvodnji na Kolektorju je med Idrijčane vnesla kar nekaj skrbi. Kot je v sporočilu za javnost zapisala Polona Rupnik, se je izkazalo, da zaposleni, ki je bil v stiku z okuženo osebo s koronavirusom, na testih ni bil pozitiven. Z današnjim dnem tako na Kolektorju nadaljujejo s proizvodnjo v omejenem obsegu. »Zagnali smo predvsem proizvodnjo izdelkov, ki niso vezani na avtomobilsko industrijo ali na evropske kupce, kajti nedobava teh izdelkov kupcem pomeni dolgoročno izgubo posla in s tem tudi delovnih mest,« so še zapisali na Kolektorju v sporočilu za javnost.

S hitrim ukrepanjem, izpraznitvijo delovnih prostorov, negativnim rezultatom brisa ter z več kot 48-urno izpraznitvijo, čiščenjem in prezračevanjem poslovnih prostorov, so na Kolektorju zagotovili varne pogoje za nadaljnje delo. »Pri tem smo še dodatno poskrbeli za varnost vseh prisotnih v delovnem procesu, ker uvajamo dodatne preventivne varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja virusnih obolenj,« so še dodali na Kolektorju.