Kolektor Koling gradi v Luki Rijeka

Objavljeno: 10. 9. 2020 ob 14:41 | Spletno uredništvo

Kolektor Koling je v mednarodni konkurenci dobil izvedbo projekta rekonstrukcije prometnih površin in tirnic na področju tovorne luke – bazen Rijeka, za kar bo prejel 35 milijonov evrov.

foto: Kolektor

Posel v Rijeki so dobili preko mednarodnega javnega razpisa, na katerem je sodelovalo več podjetij iz regije, pridobili pa so ga s pravo kombinacijo potrebnih referenc in konkurenčnosti ponudbe.

Predsednik uprave Luka Rijeka Duško Grabovac in direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal sta na De Franchesijevem pomolu v Rijeki v družbi hrvaškega ministra za morje, promet in infrastrukturo Olega Butkovića, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadina ter župana mesta Rijeka Vojka Obersnela svečano podpisala pogodbo za rekonstrukcijo prometnih površin in tirnic na področju tovorne luke – bazen Rijeka.

»Podpis pogodbe je le ena v nizu pogodb, saj pripravljamo še sedem projektov v Luki Rijeka v vrednosti 133 milijonov evrov, ki se bodo financirali iz Instrumenta za povezovanje Evrope. Če tem projektom dodamo še ostale, kot sta izgradnja zagrebške obale in ceste D403 – Škurinje, dobimo projekte v vrednosti preko 400 milijonov evrov, kar je definitivno eno izmed večjih vlaganj v Luko Rijeka v zadnjih 20 letih, ki pa bodo pripomogla hrvaškemu gospodarstvu in tudi gradbenemu sektorju. Pričakujemo, da bomo v prihodnjih mesecih podpisali še kar nekaj pogodb za izvedbo različnih projektov,« je dejal hrvaški minister za morje, promet in infrastrutkuro Oleg Butkovič.

Kolektor Koling je posel v Rijeki dobil s pravo kombinacijo potrebnih referenc in konkurenčnosti ponudbe

Z deli v pristanišču Rijeka bodo pričeli v decembru in ga zaključili v roku 30 mesecev od podpisa pogodbe. Za Kolektor je to že drugi večji projekt, ki ga je družba podpisala na Hrvaškem v zadnjih treh mesecih, s čimer Kolektor utrjuje svojo mesto med pomembnimi regijskimi igralci v gradbeništvu. Ob najnovejšem projektu tako družba Kolektor gradi tudi državno cesto Škurinje – Luka Rijeka, ocenjen na preko 75 milijonov evrov, sistem zbiranja, odvajanja in čiščenja odpadne vode na otoku Krku, ki je ocenjen na preko 44 milijonov evrov, ob tem pa zaključuje tudi projekt razvoja multimodalnih platform v Luki Reka in povezovanje s kontejnerskim terminalom Jadranska Vrata, vreden 37 milijonov evrov, ter projekt rekonstrukcije vodooskrbe z izgradnjo sistema odvajanja in aglomeracije mesta Petrinja, vreden 35 milijonov evrov.

Ob podpisu pogodbe je Tine Vadnal, direktor podjetja Kolektor Koling, povedal: »Vesel sem, da Kolektor Koling utrjuje prisotnost v regiji in da nas tudi na Hrvaškem prepoznavajo kot kompetentnega partnerja pri največjih gradbenih projektih. Na Hrvaškem smo v družbi Kolektor na razpisih z mednarodno udeležbo pridobili za preko 200 milijonov evrov velikih gradbenih projektov, kar potrjuje našo zavezanost dobremu razmerju med kvaliteto in ceno.«