Kobarid med 10 najbolj gostoljubnimi na svetu

Objavljeno: 5. februarja 2020 ob 9:25 / posodobljeno: 5. februarja 2020 ob 9:27

Booking.com, priljubljena platforma za rezervacije, je objavila seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu. Nanj so uvrstili destinacije z najvišjim deležem turističnih nastanitev, ki imajo na njihovi platformi najvišje ocene gostov.

Avtor: spletno uredništvo

Kobarid1.jpg

foto: Smihael

Najbolj gostoljubni kraji na Zemlji so bili določeni s skupnim deležem dobitnikov nagrade Traveler Review Awards 2020 v primerjavi s skupnim številom primernih ponudnikov v tem mestu (samo nastanitve). Mesta so morala imeti tudi nadpovprečen znesek zmagovalcev, da so jih uvrstili na ta seznam (90 prejemnikov nagrad ali več) in jih pripravili za geografsko širjenje.
Na seznamu ni niti ene tipične turistične destinacije, izbor krajev sega od redko poseljene zahodne obale Irske do osrčja novozelandskega Južnega otoka, med desetimi uvrščenimi pa je tudi slovensko ime - Kobarid.
»Slikoviti Kobarid sicer obkrožajo gore, a z bujnim zelenjem, slapovi, soteskami in smaragdno reko daje bolj sredozemski kot alpski vtis,« so o mestecu v Posočju zapisali pri Booking.com. »Popotnikom, ki si želijo aktivnega oddiha, Kobarid ponuja vrsto možnosti: rafting, spuste s kajaki, muharjenje, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo in pohodništvo. Kobarid bo s slikovito okolico navdušil aktivne turiste, ki lahko tam dajo prosto pot raziskovalcu v sebi, po drugi strani pa omogoča tudi manj naporen oddih,« so še zapisali. Priporočajo obisk kobariškega muzeja prve svetovne vojne, nato pa obisk katere od restavracij, kjer si lahko privoščite tradicionalni sir Tolminec.